1

Onderwerp: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

bijna elke keer als ik een taart wil afsmeren blijven er stukjes biscuitdeeg aan de boter plakken en maakt het de zijkant stuk.
ik gebruik boter creme met bv 200 boter 200gr poedersuiker en een scheutje baileys oid om het is soepeler te maken voor mijn gevoel ik de boter zacht genoeg.
vooral op stukjes waar de taart zaag uit de cake is gekomen (daar brokkelt soms nog wel eens een stukje cake af) gaat het moeilijk.

ligt het dan aan de boter of ik maar taart te luchtig of...??
ik hoop dat jullie tips hebben want ik ga er morgen weer een maken, en het is best vervelend zo :(

2

Re: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

Waar ik altijd op let is dat mijn mes waar ik mee afsmeer schoon blijft van kruimels. Verder heb ik er geen last mee. Misschien op die randen wat dikker opzetten?

3

Re: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

Waarschijnlijk kom je met je paletmes langs je taart?

Wat ik vaak doe is zorgen voor een flinke klodder, zachte en luchtige botercreme. Die druk je tegen je taart en verdeelt het door de creme 'weg te drukken' met je paletmet. Je duwt met je paletmes tegen de bult zodat deze wordt uitgesmeerd tegen je taart. Dus niet 'schrapen' langs je biscuit.

Kun je hier wat mee?

Anders misschien eens rondkijken op youtube?

Succes!

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

Ik denk dat het aan je manier van afsmeren ligt. Kijk anders even op youtube.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

Had ik eerst ook, nu klop ik de botercreme 10 minuten op hoge snelheid en dan is ie megaluchtig en heb ik er geen last meer van.

Hoeveel domme blondjes heb je nodig om 1 chocoladetaart te maken?
25. 1 voor het deeg  en 24 om de m&m's te pellen. :)

6

Re: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

ik gebruik een mes met afsmeren en probeer het wel dun te smeren maar soms als de boter de cake al raakt brokkelt het af, hoe maken jullie je boter creme dan? moet ik heb nog vochtiger maken zodat het makkelijker smeert?

Re: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

Beter kun je het wat dikker opzetten en het overtollige weer weghalen met een side scraper.
Je botercrème vochtig maken zou ik niet doen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

ok bedankt ik ga het proberen

9

Re: Help! mijn botercreme sloopt mijn taart

is de boter wel zacht en op kamertemperatuur?
makkelijkste is als de boter al een dag uit de koelkast is. dan 10 minuten mixen en dan gelijk gebruiken. dik erop smeren en als het er een beetje dikkig op zit dan kun je er weer dunnere laagjes vanaf schrapen.
en het liefst met een spatel/pannenkoekmes. kun je gewoon bij blokker kopen voor 2 euro of zo.