1

Onderwerp: Marsepein boetseersel ontdooien

Hallo allemaal,

Ik ben nog maar een beginner wat betreft het taarten maken. Nu ga ik voor een verjaardag in mei een taart maken met marsepeinen boetseersels. Nu heb ik er al een aantal gemaakt zodat ik in mei niet in tijdnood kom. Nu dacht ik dat het handig was om de boetseersels in de vriezer te bewaren en een dag voor het bakken en bekleden van de taart te ontdooien en dan op de taart te plaatsen. Nu liggen ze in plastic folie, in een plastic doosje in de vriezer, maar ik lees nu hier en daar dat marsepein bij ontdooien kan gaan zweten/smelten... Ik ben bang dat ze de vriezer niet gaan overleven... Iemand een idee hoe ik ze het beste weer kan laten ontdooien??
Volgende keer bewaar ik zo gewoon in folie in een afgesloten bakje...

2

Re: Marsepein boetseersel ontdooien

Hoi AnneFedde,

alleerst welkom op dit gezellige forum  :) .

Je zegt dat ze al in de vriezer liggen.....  :s niet meer doen volgende keer  :nooo . Nu er snel eruit halen en aan de lucht laten ontdooien en drogen, dus niet ingepakt in folie of in plastic!! Hopelijk zijn ze nog te redden.

Voor volgende keer: boetseersels en puzzelplaatjes en bloemetjes enz enz enz kun je gewoon zo bewaren. Wil je ze laten uitharden? Dan in een niet afgesloten, stofvrij bakje plaatsen. Liefst in het donker. Wil je ze soepel houden? Dan inpakken in folie en dan in een luchtdicht bakje. Blijft echt maanden goed! Of in ieder geval tot de houdbaarheidsdatum van je fondant/marsepein  ;) .

Hopelijk kun je hier iets mee?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: Marsepein boetseersel ontdooien

http://www.deleukstetaarten.nl/faq/68/H … +bewaren?/