1

Onderwerp: Advies gevraagd

Voor een jongen van 12 jaar maak ik een verjaardagstaart. Nu mag hij geen lactose hebben, dus wordt de bovenste (stapeltaart) lactose arm. Deze wordt gevuld met aardbeienmousse met verse aardbeien en chocolademousse.

De onderste (niet lactose arm) wordt gevuld met bokkenpotenmousse en ook aardbeienmousse (had veel aardbeien). Nu heb ik een botercreme gemaakt van wajang (200 gram) poedersuiker (100 gram) met daardoorheen een vanillepudding. (op basis van twee eidooiers, wat lminus melk, bloem en suiker) genoeg voor beide taarten.

Ik vind de smaak niet echt lekker... laat ik het zo zeggen, mijn normale botercreme vind ik veel lekkerder. Eigenlijk zoek ik een idee om aan die botercreme toe te voegen.

Ik heb nog in huis: half blik perziken, bosbessencompote, citroensap en cacao.
Iemand een ideetje?

Alvast mijn dank (ik heb al tussen de recepten gekeken, daar komen dan ook mijn vullingen voor een groot deel vandaan :D )

2

Re: Advies gevraagd

:think:  vanille?

:think: ga je met die bc afsmeren dan? is die niet veel te nat?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Advies gevraagd

Ik smeer hier altijd mee af, alleen gebruik ik normaal roomboter ipv wajang.

Als ik er vruchten door heen mix dan zou het nog natter zijn, maar ik heb er nooit problemen mee gehad. Nu met wajang weet ik het niet. Ik ben bang dat dit misschien wel wat meer vocht heeft. Dus vandaar ook mijn adviesvraagje.

Vanille zou eventueel wel kunnen, die smaak zit er nu ook wel aan. Dank je voor je reactie :)