1

Onderwerp: Donderdag bakken voor zondag...

Dag dames (en heren),

Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar eerder topics sluiten dan toch net weer niet aan bij mijn vragen.

Mijn vriend belde net. Een collega van hem wil graag een taart voor de verjaardag van zijn zoontje... Deze viert hij zondag. Omdat ik pas net begonnen ben met bakken wil ik dit soort dingen graag doen om mijn ''taarten netwerk'' wat uit te breiden. Echter, deze collega werkt hier vlakbij maar moet ver reizen. Hij wil de taart dus morgenmiddag graag meenemen. Morgen heb ik alleen de ochtend tijd, dus moet ik vanavond de taart bakken.

Wat is wijsheid? Ik wil vanavond de biscuit bakken, vullen (mona toetjes en jam), afsmeren (botercrème 1:1) en bekleden. Morgen ochtend decoreren. Ik kan hem dus voor morgen middag niet meer invriezen. Zal ik de klant aanraden de taart morgen avond bij thuiskomst nog in de vriezer te doen? Of is dat niet de moeite en is hij zondag nog wel lekker zonder vriezer denken jullie?

2

Re: Donderdag bakken voor zondag...

Ik zou hem liever niet vullen met mona, ivm zuivel en reistijd.....
Met botercreme (van mix en anders heb ik nog wel een makkelijk recept van rudolf voor je als je wilt, moet je me ff berichten) dan zou je hem wel tot zondag kunnen bewaren, maar dat is ook wel
de max in mijn ogen. Zou hem dan wel koel proberen weg te zetten, maar niet in de koeling ivm condens en fondant.  Met de mona toetjes zal hij in de vries moeten, maar hij wordt toch warmer met vervoeren? Vind dat je een zuivel-taart meteen moet nuttigen eerlijk gezegd.

Wel lastig probleem, het is eigenlijk net een dag te ver weg....

3

Re: Donderdag bakken voor zondag...

Ja, dat van die ene dag is ook precies mijn idee.... Qua reistijd durf ik het met dit weer wel aan met een mona vulling. Klinkt misschien stom, maar ik heb hier bijvoorbeeld een veiliger gevoel bij dan bij vers opgeklopte slagroom. Ik heb het idee dat er in mona toetjes toch net wat meer ''rotzooi'' zit om het langer goed te houden. Het is ook niet dat hij uren moet reizen. Het is een half uur ongeveer.

Invriezen voelt ook een beetje 'onzinnig' omdat hij dan maar voor 20 uur in de vriezer staat ofzo.

4

Re: Donderdag bakken voor zondag...

Ik zou het ook wel aandurven met dat mona-toetje hoor maar ik zou hem dus bij thuiskomst wel in de vriezer zetten want anders vind ik het tot zondag veel te lang.

Verder zou ik hem niet met botercreme van de mix afsmeren als je hem invriest want de kans dat je fondant gaat smelten is dan veel te groot.

It's just a piece of cake