1

Onderwerp: Dubbele dooier (spoedvraagje)

Ik begin net mijn eieren te breken en wat zie ik: dubbele dooiers!
Moet ik dit nu zien als 1 ei of als meer?

De eieren zijn normaal formaat. Witte eieren uit die plastic doosjes van de AH. Normaal heb ik die niet, maar toen ik vrijdag voor pasen eieren ging kopen waren de anderen uitverkocht.

~ Never waste a good crisis... ~

2

Re: Dubbele dooier (spoedvraagje)

hm.... ik zou ze denk ik voor anderhalf tellen, er zit meer vet in (het vet zit in de dooier)
maar er zit natuurlijk weer minder wit in, dus word het misschien minder luchtig daarvan??

Nou, je ziet het al, hier heb je niks aan, haha

3

Re: Dubbele dooier (spoedvraagje)

wat wil je er juist van maken? als het iets is waar eigeel en eiwit moet gescheiden worden is het gemakkelijk natuurlijk.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

4

Re: Dubbele dooier (spoedvraagje)

Ik had het laatst ook. Ik heb gewoon 1 eigeel eruit gehaald. Prima taart geworden!

5

Re: Dubbele dooier (spoedvraagje)

Ik heb gistermiddag voor de zekerheid maar andere eieren gehaald. ;)

Mijn vriendinnetje die veel kookt en bakt, wist te melden dat je het zo kan oplossen:

de extra dooier er gewoon uitscheppen en dan voor elke 3 eieren één extra eiwit toevoegen.


Ik zet het zo expliciet neer, zodat een ander er misschien in de toekomst nog wat aan heeft. :)

~ Never waste a good crisis... ~