Onderwerp: Monchou kersentaart
Benodigdheden (recept van mijn klassenmoeder)
- springvorm 22 cm doorsnede
- 250 gram bastogne-koeken (hoeft niet de duurste te zijn)
- 150 gram roomboter
- 1 pakje Mon Chou van 100 gram
- 250 ml slagroom
- 10 eetlepels basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopvast
- 1 blikje kersenvulling van Jonker Fris (aardbei is ook lekker!)
Koek verkruimelen (wij doen het in een bak en stampen het fijn met de stamper van de stampot-stamper).
Boter smelten en laat deze wat afkoelen.
Boter en koekkruimel mengen en dit over de bodem van een ingevette springvorm doen en met een lepel het aandrukken en verdelen.
Slagroom stijf kloppen met de vanillesuiker en klopvast.
Roer in een ander kom de Mon Chou zacht met de basterdsuiker.
Schep de slagroom door de Mon Chou mengsel en verdeel de massa over de koekbodem.
Laat de taart 1 nacht in de koelkast staan en wanneer je het gaat gebruiken kan de kersenvulling op!
Je kunt ze ook in cupcakevormpjes doen.
Sommige mensen vinden de bodem soms wat machtig en doen het met volkorenkoekjes of lange vingers!!
Voor lekkere en speciale taarten en cupcakes