1 Laatst bewerkt door Dientjee (08-04-2012 15:30)

Onderwerp: mislukken biscuit

Ik heb nou al 5x geprobeert een biscuit te maken.
Maar dit mislukt elke keer..
Dus ik deed het maar op de oudewetse manier met kapsel.
En helaas die mislukte ook en nu is me bloem op haha.
Hoe maak ik een goeie biscuit?
Wie weet hoe ik dat het beste ken doen?

Ik bedoel het met de bescuit mix..

Gewoon met bloem eieren en suiker lukt me wel.
Dus een kapsel.

Maar met bescuitmix moet ik water bij doen en daar ga ik al fout hij word niet luchtig totaal niet..

Groetjes :)

2

Re: mislukken biscuit

Ik gebruik het recept hier van de site.
270 suiker
5 eieren
180 bloem
1,5 theelepel bakpoeder
en een beetje warm water

Ben zelf op goed geluk begonnen en dat is helemaal goed gekomen.
Heb nu ook een kapsel klaar staan om morgen te bekleden voor de verjaardag van mijn dochter morgen middag.


Welk recept gebruik jij?
En waar gaat t mis

3

Re: mislukken biscuit

De kapsel zelf lukt me wel!
Gewoon met bloem.

Maar ik kan niet met de biscuit.

Ik had net me kapsel er te kort in zitten.
Dus hij was mislukt haha.
En de kapsel heb ik recept van een banketbakker (mijn papa) dus dat moet wel goed zijn.
Maar aangezien mijn vader niet bij ons woont ken ik het ook niet aan hem vragen :(.
Maar ik wil gewoon zograag taart hebben voor vanavond maar ben bang dat het me echt niet gaat lukken.

Bij de biscuit gaat het elke keer tijdens het bakken fout.
Doe hem op juiste tempratuur maar hij blijft maar echt ieniemienie en dan kijk ik naar andere hun taarten en dan denk ik.
Nah waarom lukt dat nou niet bij mij  :(

4

Re: mislukken biscuit

Heb je ook geprobeerd om je temp op te laten lopen?
Dat doe ik namelijk wel.
Als ik dan de temperatuur verhoog zie je m ook heel goed rijzen.

Sowieso... Ik laat t kapsle wel altijd een dag staan voor ik t ga verwerken (bekleden/decoreren)

5

Re: mislukken biscuit

Me kapsel rijst wel.

Maar me bescuit niet.

Ik weet niet hoe ik het moet doen.
Ik snap ook niet dat je water bij de eieren moet doen want dat staat op dat pakje..

Me kapsel dat gaat echt top! Ja behalve net te kort in de oven (eigenschuld moet ik maar niet alles zo snel willen hebben)

Maar dan moet ik bij de bescuit het bescuitmix erbij voegen en dat moet ik ook door heen doen met de mixer.. maar ik weet nog van me vader dat je altijd dat erdoorheen moet spatelen en niet roeren of is dat met een biscuitmix anders?

6

Re: mislukken biscuit

Ik heb nog nooit met bisquit mix gewerkt, duss daar kan ik je niet verder mee helpen

7

Re: mislukken biscuit

oke iig bedankt! :Y

Re: mislukken biscuit

Kijk anders even op mijn blog

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: mislukken biscuit

Ik gebruik het recept van de site hier, biscuit mix 1. Gaat al vanaf de eerste keer goed....

Vooral de tijdsduur van het mixen is belangrijk heb ik gemerkt. Een vriendin had het precies hetzelfde gedaan maar te kort gemixt. De eieren met de suiker minimaal 10 minuten mixen dus, met de bak in warm water. Daarna bloem en maizena er in zeven en om scheppen. Het beslag is dan bij mij heel luchtig. Inderdaad, de temperatuur op laten lopen en that's it... Bij mij nog nooit mislukt.

Wat is het verschil tussen biscuit en kapsel? Mijn broertje noemt mijn biscuit altijd kapsel namelijk...

10

Re: mislukken biscuit

Kapsel is met bloem.

En Bescuit is met bescuit mix.

En kapsel lukt me maar met de bescuitmix lukt me totaal niet!

Re: mislukken biscuit

Kapsel is biscuit

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: mislukken biscuit

Mijn vader heeft uitgelegd dat kapsel anders is dan een biscuit.. en ik dacht dat mijn vader dr wel van afwist omdat ie banketbakker is.
Ik had mijn vader al gebeld om tips maar hij heeft nog nooit van bescuitmix gehoord..

Re: mislukken biscuit

Biscuit is een soort kapsel. Er zijn vele soorten kapsel, afhankelijk van het eindproduct.
Kapsel in een verzamelnaam voor vele soorten luchtig gebak... heb ik begrepen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

14

Re: mislukken biscuit

Maar dat maakt niet uit dat was mijn vraag ook niet helaas :(

Re: mislukken biscuit

Nee, dat klopt :) Je vraag had ik al beantwoord door je door te verwijzen naar mijn blog :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

16

Re: mislukken biscuit

Heb onder tussen vernomen dat ie gelukt is... Toppie :thumb:

17

Re: mislukken biscuit

Een kapsel bakken met de mix moet je minimaal 10 minuten mixen. Ik doe alles gelijktijdig in de kom, mix, eieren en water en dan dus zeker 10 minuten mixen. Zalf doe ik dan nog 2 á 3 minuten op een wat lagere toerental namixen.

18

Re: mislukken biscuit

Dientjee schreef:

Kapsel is met bloem.

En Bescuit is met bescuit mix.

En kapsel lukt me maar met de bescuitmix lukt me totaal niet!

klopt niet hoor  ;)

het is trouwens biscuit ;)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen