1

Onderwerp: chocolade taart

Ik ben gevraagd door mijn buurvrouw om een chocolade taart te maken voor haar nichtje omdat ze fondant/marsepein niet lekker vind.
Nu heb ik ff op het forum zitten neuzen en kom ik ganache tegen.. Maar nu vraag ik me af moet ik dan ook chocolade biscuit bakken en welke vulling kan je dan het beste gebruiken voor erin..

En kan je ganache ook afsmeren zoals botercreme of moet je dat er echt overheen gieten. En kan je zo'n taartje ook invriezen of hoe lang bewaren in de koelkast..

Re: chocolade taart

Je kunt ganache in allerlei soorten gebak doen, dat hoeft niet per se biscuit te zijn natuurlijk.

En ganache kun je als hij net gemaakt is prima gieten, zelf laat ik hem liever iets opstijven zodat hij niet direct van de taart afdruipt. Dan kun je een soort van gieten en vervolgens goed afsmeren met een side scraper of iets dergelijks. Of de ganache meer laten opstijven en gewoon smeren.
Je moet dan wel redelijk opschieten want als de ganache eenmaal begint op te stijven gaat het snel.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: chocolade taart

als ze hier thuis om een chocoladetaart vragen bedoelen ze daar echt wel een taart mee gemaakt van chocoladebisquit,alleen gevuld met chocolademousse en afgesmeerd met ganache :P
Ik laat de ganache koud genoeg worden zodat ik hem gewoon op de taart kan smeren.
Er over gieten doe ik niet meer,want dan zit alles onder de chocolade

je mag altijd een kijkje nemen op mijn blog:
http://mamasstekkie.blogspot.com/

Re: chocolade taart

Als iemand bij mij een chocoladetaart bestelt kunnen ze kiezen uit vier soorten basis en verschillende soorten vulling.... vandaar :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/