Volgens mij is het niet de bedoeling om een nieuwe vraag te maken, dus ga ik even hieronder verder. Dit is het meest recente topic over fondant en de CraftGun dat ik kon vinden. Mocht het wel een eigen topic moeten worden, dan mijn excuses!
Misschien een superdomme vraag, maar ik kan het verder niet echt vinden...
Ik heb hetzelfde probleem: ik krijg de fondant (Funcakes) niet door mijn splinternieuwe CraftGun. Tot mijn stomme verbazing gaat marsepein er inderdaad wél vrijwel moeiteloos doorheen, dus aan het apparaat ligt het niet.
Ik heb het ook al geprobeerd door de fondant even te nuken in de magnetron, maar het koelt te snel weer af, en wil er evengoed niet doorheen.
Nu zou ik er dus Crisco doorheen moeten doen. Maar...
1. In welke verhouding?
2. Maakt Crisco het niet veel zachter? Als ik dan iets wil maken wat verticaal moet blijven staan, bijvoorbeeld strepen voor op de zijkant van een taart, of als ik er bijvoorbeeld haren van een zeemeermin van wil maken, dan is het niet de bedoeling dat het langzaam naar beneden gaat zakken... Of moet ik er dan óók tylose doorheen doen?