1

Onderwerp: K klopper of ballongarde

Waar krijg je het biscuitdeeg nou het luchtigst mee???? Ik gebruik de keukenmachine van Kenwood en sindsdien zijn de kapsels minder hoog dan met de handmixer. ik ben vandaag maar eens met de ballongarde aan de slag gegaan, maar ik heb niet het idee dat dit nou veel meer resultaat geeft.

2

Re: K klopper of ballongarde

Ik gebruik de K-klopper hoor. 8min op echt de hoogste stand en dan nog 2min op lage stand.
Ik zie toch een groot verschil dan met de handmixer vroeger.  :Y  :think:

3

Re: K klopper of ballongarde

Ik heb ook een Kenwood en klop met de ballongarde. In ieder geval 10 minuten op volle snelheid. De kapsels worden mooi hoog.

4

Re: K klopper of ballongarde

Minstens 10 minuten op de hoogste stand met de ballongarde. Moet lukken  :thumb:

5

Re: K klopper of ballongarde

Ik gebruik voor biscuit ook de ballongarde: 8 min. op de hoogste stand en 2 min. op de laagste stand. Krijg er mooie, hoge kapsels mee.
Alleen bij de kleine taartjes (3 eieren of minder), gebruik ik de handmixer. De hoeveelheid beslag vind ik dan te weinig voor de Kenwood.

6

Re: K klopper of ballongarde

ik doe het inderdaad net zoals miranda b omschrijft en dit gaat prima ;)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

7

Re: K klopper of ballongarde

Ik heb vandaag 4 kapsels gemaakt en alle vier zijn ze niet hoog genoeg. Nu is er hier al heel veel over geschreven en heb ik ook het forum flink afgezocht maar toch met alle tips kom ik er niet!.

Voor een 15 cm bakvorm gebruik ik nu de hoeveelheid voor een 20 cm bakvorm.
Ik klop de eitjes eerst even een minuutje, doe dan de mix erdoor. Ik klop het tien minuten op de hoogste stand en dan nog drie minuten na.
Ik schep het voorzichtig in de bakvorm, maak de randjes een beetje hoger met het beslag en bak het in fases in de hete lucht oven.

Nu kwam het vijfde kapsel van vandaag wel hoog genoeg, na 30 minuten kwam het iets boven de rand uit. Maar vervolgens na nog 8 minuten in de oven is het een stukje naar beneden gezakt en komt het kapsel echt een stuk los van de rand. Vooral dat laatste zorgt voor gekke kapsels. Ze zijn dan onderaan wat breder dan bovenaan. Heel erg frustrerend.
Ben vandaag van half twee tot zeven uur bezig geweest met mixen,bakken etc.
Ik dacht dat ik dan wel twee kapsels op elkaar kon gebruiken. maakt één hoge. Maar dat werd erg lelijk omdat ze toch niet exact even breed waren.

Iemand nog tips......

8

Re: K klopper of ballongarde

welk recept gebruik je?

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

9

Re: K klopper of ballongarde

De mix van funcakes en ik heb de tabellen geprobeerd van de site hier en die op de verpakking staan.
De eitjes zijn netjes op kamertemperatuur.

Re: K klopper of ballongarde

Ik doe het precies zoals MirandaB.

Als de biscuit van de rand afkomt, heb je volgens mij te lang (en te warm?) gebakken. Op welke temperatuur bak je?

11

Re: K klopper of ballongarde

ik ben geen specialist van mix dus kan je niet helpen.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

12

Re: K klopper of ballongarde

Kan je ook te lang mixen???? Soms dan ben ik even tussendoor met de kids bezig of zo en zit het er wel langer in.

Ik bak 10 min op 140, 10 op 150 en 10 op 160. (Doe ik dat niet dan krijg ik van die bolle kapsels)
Na 30 minuten bekijk ik of het nog langer moet.

Re: K klopper of ballongarde

Ik weet niet of je ook te lang kunt mixen, maar 8 minuten hoog en 2 minuten laag is zeker voldoende. Ik doe de temperatuur ook in stappen. Voor een 15cm 10 min. op 120 graden, 10 op 140 en 10 op 160. Mocht hij dan nog niet gaar zijn dan check ik zeker elke 1 a 2 minuten en zodra hij lekker veert, gaat hij eruit.
Voor een 15 cm gebruik ik 2 eieren (132 gram mix en 13 ml water) en dan wordt hij flink hoog.

14

Re: K klopper of ballongarde

Ja je kan te lang mixen, op school heeft n jongen een keer 20 min gemixt en toen was t raar van structuur ;)
En biscuitmix altijd met garde

15 Laatst bewerkt door Visite taartjes (08-04-2012 10:04)

Re: K klopper of ballongarde

Ik denk dat iedereen het op z'n eigen manier doet.
En het kan ook per oven verschillen.
Na ook een hoop geprobeerd te hebben werkt bij mij dit het beste:

Voor ik begin met mixen leg ik de eieren een paar minuutjes in warm water. (ik gebruik maat L en mijn biscuit's worden zeker 8 cm hoog)
Dan de mix (funcakes) eieren en water (lauw) samen in de kom en mixen (met ballongarde) op de hoogste snelheid (12 van mijn kennie)
daarna nog 2 min op stand 2.
Beslag in de vorm (PME 7,5 hoog) (op gehoogd met bakpapier) en op 160 graden (hetelucht) bakken voor een 15 cm vorm ongeveer 30/35 min.
Na 30 min kijk ik voorzichtig of hij gaar is.
Dan storten op rooster bekleed met bakpapier,en aflaten koelen.
( er komt een lichte bolling op maar bij het storten druk ik deze weer plat)

Voor een 15 cm vorm gebruik ik:
3 eierenmaat L.
185 gram mix.
18 gram water.

Succes!!! :thumb:

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

16

Re: K klopper of ballongarde

Het is mij opgevallen dat je niet te weinig beslag in je Kennie moet doen :nooo . Dan wordt het beslag veel minder luchtig. Ik denk omdat de kloppers (ik gebruik de ballon, maar de K schijnt ook prima te werken) niet helemaal de rand van de kome raken.

Als ik 3 eieren of minder gebruik, dan mix ik vaak even met de handmixer. Maar als ik 4 eieren of meer moet mixen dan gaat het lekker in de kennie en gaat dat super.

Overigens kreeg ik bij het voormixen van mijn eieren ook veel minder luchtig beslag :+ . Dus nu gewoon weer alles tegelijk in de kome en gaan met die mixer.
Maar ik vind het biscuit bij een oplopende temp ook niet lekker glad. Veel meer luchtbellen en in mijn ogen veel droger :cool: .

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

17

Re: K klopper of ballongarde

bij mij ook hetzelfde met de kenwood, de tabellen van de site aangehouden en met de ballongarde 10minuten alles ineens mixen. Ik heb wel gemerkt dat 1ei extra wonderen doet!!

cakes, enjoy making, enjoy eating!!

Re: K klopper of ballongarde

Om nog maar een advies toe te voegen  ;) ik gebruik in mijn Kenwood bij biscuit de siliconen k klopper. Die raakt alle hoekjes en kantjes. De Funcakes er in 1 keer in, tegelijk met de eieren en het water. Dan 8 minuten op de hoogste stand en 3 min op stand 1.

Mijn vorm vet ik in, dan leg ik op de bodem een bakpapiertje en bestrooi de randen met bloem. Om de vorm doe ik dan 1 of 2 repen van een oude handdoek. Die zijn nat gemaakt met koud water. De hoeveelheid repen is afhankelijk van de doorsnee van de vorm.

Dan 15 min op 140 C en 25 min op 150 C. De biscuits zijn steeds prima.

Het loont misschien de moeite een oven thermometer aan te schaffen. De temp in je oven kan soms wel 20 C schelen, afhankelijk van de plaats.

Veel suc6! :thumb:

Twee keer knippen, nog te kort.