Onderwerp: Carrot cupcakes
Gisteren deze cakejes gemaakt. Zijn errug lekker, dus wil het recept graag met jullie delen. Het oorsponkelijke recept komt van joyofbaking.com..heb het hier en daar aangepast.
Ik vond wortelcake eerst niet echt aantrekkelijk klinken..maar het smaakt totaal niet naar wortel! Het is een beetje kruidkoek-achtig maar dan veel smeuiger. Absoluut het proberen waard!
Voor 20 cakejes:
260 gram bloem
1.5 tl baking soda (natriumbicarbonaat)
0.5 tl zout
2 tl kaneel
0.5 tl kurkuma
0.5 tl kruidnagelpoeder
Meng al deze droge ingredienten door elkaar.
Pak een andere kom en meng de volgende ingredienten door elkaar met een garde:
4 eieren (maat L)
200 gr suiker
240 ml zonnebloemolie
Zeef vervolgens het bloemmengsel boven de kom met natte ingredienten en roer dit voorzichtig door elkaar (niet overmixen!).
Dan de onderstaande ingredienten voorzichtig door het beslag vouwen:
210gr geraspte wortel
2 grote appels, geraspt
100 gr rozijnen (even wellen in warm water en goed droogdeppen)
Je krijgt een vrij dun beslag, dat hoort dus zo. Verdeel het mengsel over 20 muffinvormpjes (tot de rand vullen).
+-30 minuten bakken op 180 graden..of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
Ondertussen:
185 gr (1 bakje) philadelphia light (kunt ook andere roomkaas gebruiken) en 75 gr roomboter au-bain-marie verwarmen en goed loskloppen. Beetje vanillearoma toevoegen en poedersuiker naar smaak. Vervolgens af laten koelen. Zodra de cakejes ook zijn afgekoeld mik je een flinke lepel frosting erop. Ik heb ter decoratie nog geroosterde walnoten gebruikt.
Even in de koelkast en klaar.
Zie hier het resultaat:
Smakelijk!