1

Onderwerp: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Hallo, ik ga volgende week voor de verjaardag van mijn man op zijn verzoek een schwarzwalderkirschtaart maken. Nu hebben wij zelf jonge kinderen en ook het bezoek hebben jongere kinderen. Dus ik wilde liever geen kirsch in de taart doen.

Nu dacht ik om het sap van de pot kersen te gebruiken om te tremperen. Kan ik die sap er zo opsprenkelen, of moet ik daar nog iets mee doen voordat ik ik 'm erop sprenkel?

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

2

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Niemand?

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

3

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Dat kan goed maar je kan ook in plaats van water bij je beschuit het sap erbij doen krijg je gelijk een leuk kleurtje

4

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

marga-vink schreef:

Dat kan goed maar je kan ook in plaats van water bij je beschuit het sap erbij doen krijg je gelijk een leuk kleurtje

Dat kan ook, maar ik maak een biscuit met cacao, hetgeen m.i. bij de schwarzwalderkirsch "hoort". Ik ben al blij dat ik het er zo op kan sprenkelen.
Dank je wel vor je antwoord.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

5

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Misschien is het een idee je sap een beetje in te koken met wat poedersuiker.

Succes!!

Groetjes van Veerle

6

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Smaakt kersensmaak dan niet anders als kirsch?
Kirschwasser is een kersenjenever, let maar eens op het alcoholpercentage.
Als je het kirschwasser al in huis hebt en die smaak wilt gebruiken, zonder alcohol, kun je ook het kirschwasser eerst flamberen en laten afkoelen, heb je wel de goede smaak :D


Waarom willen jullie eigenlijk besprenkelen-tempreren?
Houden jullie van iet wat zompige biscuit?
Ik doe juist en dun laagje boter om te voorkomen dat het zompig word.
Wat is het voordeel?

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Nee niet om hem zompig te houden maar juist om de biscuit niet droog te laten worden en als je het inderdaad inkookt heb je daar geen last van

8

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

marga-vink schreef:

Nee niet om hem zompig te houden maar juist om de biscuit niet droog te laten worden en als je het inderdaad inkookt heb je daar geen last van


Niet inkoken, flamberen is de fik erin  :D
Kirschwasser in een pan, verhitten, vuur erbij en uit laten branden.
Weg is de alcohol.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

9

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

ireen123 schreef:

Smaakt kersensmaak dan niet anders als kirsch?
Kirschwasser is een kersenjenever, let maar eens op het alcoholpercentage.
Als je het kirschwasser al in huis hebt en die smaak wilt gebruiken, zonder alcohol, kun je ook het kirschwasser eerst flamberen en laten afkoelen, heb je wel de goede smaak :D


Waarom willen jullie eigenlijk besprenkelen-tempreren?
Houden jullie van iet wat zompige biscuit?
Ik doe juist en dun laagje boter om te voorkomen dat het zompig word.
Wat is het voordeel?

Hoi Ireen,

Ik heb Kirsch in huis, had nog niet gedacht aan flamberen. Dat zou idd wel de juiste smaak zijn. Moet ik ff nadenken of ik dat aan durf haha.... :o heb nog nooit geflambeerd.

Normaal doe ik nooit tremperen, maar in dit geval zou ik dat dus vanwege de smaak willen doen.

Dank je wel voor je antwoord.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

10

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Veerletas schreef:

Misschien is het een idee je sap een beetje in te koken met wat poedersuiker.

Succes!!

Ja dat dacht ik dus idd dat zou moeten, anders is de sap mss te dun, waardoor de biscuit mss te nat wordt, hetgeen niet de bedoeling is.

Even bedenken wat ik ga doen...mss flamberen zoals Ireen zegt, of de sap wat inkoken zoals jij zegt

Thanx voor de hulp!

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

11

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Ben even gaan zoeken op internet in hoeverre de alcohol uit de drank is na bereiden. uit onderzoek is gebleken dat:

Resterende alcohol na bereiding:
Even laten koken: 85%
Geflambeerd: 75%
15 minuten pruttelen: 40%
1 uur sudderen: 25%
2,5 uur sudderen: 5%

Dus ik denk dat ik toch maar voor de sap ga. Ik schrok hier wel van, want dacht idd dat alcohol volledig verdampt met flamberen.

Dank je wel allemaal voor het meedenken.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

12

Re: Schwarzwalderkirsch zonder kirsch

Welke kersen ga je gebruiken?
Amarena morellen?  :9

Ga ik morgen in de Progrestaart doen als vulling, heb er nu al zin in

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij