nonot schreef:oh dat is de kunst,gewoon heel dun uitsmeren net als botercreme.Wordt hierdoor je taarten strakker als met botercreme?En wat doe je met de overgebleven ganache?
Persoonlijk vind ik het ook veel makkelijker en lekkerder met ganache dan met botercrème. Ganache blijft ook hard bij kamertemperatuur - ik vind dat bc toch wel snel smelt en dat hangt veel sneller aan je fondant/marsepein waardoor verschuiven moeilijker gaat en het resultaat dus niet strak meer is.
Inspired by Michele - dat is echt dé informatiebron als het om ganache gaat!
(met overschot van ganache, behalve in de koelkast of in de vriezer, kan je die ook opkloppen en dan heb je een soort van chocomousse, die heel lekker is tussen whoopie pies, macarons of als taartenvulling)
Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot:
www.cakechiqueboutique.blogspot.com