Onderwerp: Wat doe ik fout?
Hallo allemaal,
Ik heb gisteren voor het eerste en poging gemaakt om een taartje te maken. Ik heb me goed proberen in te lezen maar het is toch niet goed gelukt.
Ik heb het basisrecept gebruikt op deze site. Alleen dan voor 26 cm in mijn 24 cm bakvorm.
Alles goed gevolgt, eireren in warm water leggen, suiker en vanillesuiker erbij mixen en, zeker 10 minuten gedaan.
En daarna met de tarwebloem, mazainne en een snufje zout gespateld.
Toen in de combimagnetron en de eerste 13 minuten op 145 graden, toen de tweede 13 minuten op 165 graden en de volgende 13 minuten op 185 graden. Hij was nog niet helemaal gaar en heb ik die nog 20 minuten door laten bakken op 185 graden.
Toen was hij niet goed gerezen en heb ik besloten een nieuwe poging te doen.
Zelfde recept weer en zelfde bereidingswijze alleen nu 50 minuten op 165 graden. Bijna gaar en heeft er nog 15 minuten in gezeten.
Hij is ietjes minder als een halve centimeter hoger geworden.
Maar als ik mijn 'taartje' vergelijk met die van jullie is de mijne er nog niks bij. Heeft iemand tips hoe ik het beter kan doen?
Ik heb trouwens ook nog een taartje in een 12cm bakvorm gemaakt (zelfde recept alleen dan voor een14 cm vorm) en die is wel mooier en hoger geworden.