1

Onderwerp: Cacao door fondant

Ik zou jullie wat wat willen vragen over cacao door fondant.
Ik heb me suf gezocht op het forum.
Zie velen er over praten, maar kan geen verhoudingen vinden.

Hoeveel cacao meng je met hoeveel fondant?
Of meng je naar kleur? Dus hoe bruin je het wil hebben?
Smaakt het dan ook naar chocolade net als ze zeggen van die chocofondant?

Wie kan me helpen?

2

Re: Cacao door fondant

ik lees even mee!

3

Re: Cacao door fondant

ik zou gewoon een klein stukje proberen. dus een klein stukje fondant nemen, dat eerst wegen en dan de hoeveelheid cacao ook wegen. volgens mij moet je de cacao eerst aanmaken tot het een papje wordt ander krijg je gewoon bruin gespikkelde fondant.

en als je de goede verhouding gevonden hebt dan kun je dat vermenigvuldigen met de hoeveelheid die je werkelijk wilt gebruiken.

ik weet niet of het zo werkt, het is maar een idee.

je kunt ook chocolate leather maken en dan heb je echte chocolade fondant. het is een draak om te verwerken en uitrollen maar zooooo lekker.

hier de link naar het recept. http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … eather%29/

succes! en als je de goede verhoudingen hebt uitgedokterd, plaats je dat natuurlijk wel even hier op het forum  he :D

Re: Cacao door fondant

En is het gelukt? Ik ben benieuwd..

Dream like you live forever,
Live like you die tomorrow.

Re: Cacao door fondant

Pure cacao er doorheen gaat prima, gewoon op gevoel en kleur er doorheen mengen. Wij hebben het gebruikt om een westernlaars mee te bekleden en door de fondant gemengd. Ging helemaal goed en smaakte ook nog eens lekker. Te koop bij de supermarkten.