1

Onderwerp: bakken met zuurdesem ????????

Is er iemand die ervaring heeft met het gebruik van zuurdesem.
Ik mag namelijk geen gist gebruiken.
En wil toch ook af en toe wat lekkers eten.
Graag uw reaktie.
Gr  Setterset

2

Re: bakken met zuurdesem ????????

Ik weet dat zuurdesem ook glutenvrij is, maar ik ken het niet om zelf mee te bakken.

Mag je geen gist ivm gluten of mag je echt helemaal geen gist? Ik mag nl ook geen gluten, maar ik heb wel een glutenvrije gist gevonden die goed werkt.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3 Laatst bewerkt door Ottolien (02-04-2012 12:37)

Re: bakken met zuurdesem ????????

Ik heb even bij je voorstelberichtje gekeken, maar de gist is ook koemelkvrij :+

Bruggeman instant gist.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: bakken met zuurdesem ????????

Ja dat klopt,
maar ik mag nu ook geen toegevoegd gist meer.
Het wordt steeds lekkerder.
Geen koe producten ook geen vlees vd koe maar ook geen gist.
Vandaar.
gr Setterset

5

Re: bakken met zuurdesem ????????

Het maken van starter zuurdesem is niet zo moeilijk te vinden op internet.

En het recept van brood ook niet maar wel een recept van bv. cake
gr Setterset

6

Re: bakken met zuurdesem ????????

Ik heb geen ervaringen met zuurdesem, heb alleen de Herman vriendschapscake wel eens gebakken. Dit is een cake op basis van zuurdesem. Erg lekker. Er staat een recept bij de ingezonden recepten. Zoek op Herman vriendschapscake.

7

Re: bakken met zuurdesem ????????

Ik heb het gezien alleen de link naar de site doet het niet meer.
Ik ga wel verder zoeken
In ieder geval bedankt voor het meedenken
Gr Setterset

8

Re: bakken met zuurdesem ????????

Ik heb net cc gebakken zonder gist en zonder bakpoeder
(per ongeluk :o )

Eiwit apart stijfkloppen en voor de rest het recept volgen.
Lekkere luchtige mooie cc

Het kan allemaal

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

9

Re: bakken met zuurdesem ????????

Bij een biscuit (zonder mix) hoef je ook geen gist te gebruiken. Wel de eieren + suiker gedurende 10 minuten goed kloppen, en daarna heb je een luchtig gebak