1

Onderwerp: 'lekkende' botercreme

hallo!

even een vraagje betreffende het afsmeren met botercreme uit de vriezer...
ik had voor een taart veel te veel botercreme over en heb dat dus ingevroren in een plastic bakje.
na het ontdooien heb ik het opgemixt en gebruikt om een taart mee af te smeren.
na een paar uur kwam er aan de onderkant van het fondant op meerdere plaatsen eeh lekkages zal ik het maar noemen...
hoe kan dit? ik had op het forum gelezen dat je botercreme kon invriezen... :s

heb ik het niet op de goede manier ingevroren, te kort opgemixt (terwijl het er wel goed uitzag en smaakte maar moet et dan toch nog wat langer misschien)

heeft iemand van jullie tips?

liefs jamie

Re: 'lekkende' botercreme

om welke botercreme gaat t?
Die van de mix of 1:1??

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

3

Re: 'lekkende' botercreme

sorry de botercreme is van de mix van funcakes

4

Re: 'lekkende' botercreme

daar zit water in en water met fondant gaat niet samen. Voor aansmeren kan je beter 1:1 gebruiken.

5

Re: 'lekkende' botercreme

stom stom stom dat  ik daar zelf niet aangedacht heb!
vind et wel een beetje typisch dat ik er bij botercreme die niet ingevroren is geweest geen last van had maar goed super bedankt!
heb inmiddels het recept van 1:1 gevonden en is nog veel makkelijekr ook dan de mix! geen uur rusttijd meer wat een feest!

6

Re: 'lekkende' botercreme

maar 1:1 is ook wel een stuk minder lekker hoor, echt alleen maar gebruiken om af te smeren en niet om te vullen ;)

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

7

Re: 'lekkende' botercreme

Heb je het nadat je het hebt ontdooid wel weer helemaal goed gemixt? Want dat is wel noodzakelijk...

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: 'lekkende' botercreme

Ja ik dacht van wel maar misschien toch niet lang genoeg ....
Ik gebruik eigenlijk alleen botercreme om het dijkje te spuiten en
Af te smeren...