1

Onderwerp: cakepops in chocolade of candy melt dippen?

Ik heb mijn cakepops in de melkchocolade gedipt...helaas heel veel druipers aan het stokje. Wat doe ik fout...chocolade te heet?
Wellicht candy melt werken beter\anders, of gaat dat ook druipen?

Iemand suggesties?

2

Re: cakepops in chocolade of candy melt dippen?

Ik denk idd dat je chocolade te heet was. Chocolade is ook een stuk moeilijker dan candy melts, omdat je chocolade eerst moet tempereren. Dus na het smelten de chocola onder beweging snel terugbrengen in temperatuur tot ongeveer 28 graden en vervolgens weer verwarmen tot de verwerkingstemperatuur van 32 graden.

Candymelts zijn wat dat betreft gemakkelijker, maar er is een groot verschil in merken. Wilton melts zijn bij sommige kleuren wat dik na het smelten. Dan kan je cacaoboter of crisco toevoegen om het wat vloeibaarder te krijgen.

Maar zoals je zei, te dun betekent vaak te warm...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek