1

Onderwerp: Kan iemand mij helpen? deeg voor kaneelrollenrijst niet.

Ik heb net vanaf het recept van deze site deeg gemaakt voor de kaneelrollen ik heb het recept precies gevolgd en het deeg een uur laten rijzen echter is het volume helemaal niet meer geworden en is het deeg dus niet gerezen. Ik vroeg mij af of ik het deeg wel verder kan verwerken tot de kaneelrollen of dat dit zo de prullenbak in kan. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik vroeg me ook af of meerdere mensen dit hebben gehad zag bij het recept nl wel een melding van 1 persoon maar hier was verder niet meer op gereageerd. Dit is het recept:

Ingrediënten :
480 gram meel ( + 120 gram extra , apart )
125 gram suiker
150 ml melk
125 ml zonnebloemolie
1 zakje gist ( = 7 gram )
1 1/2 theelepel bakpoeder
Zout

Vulling :
Veeel kaneel
Ongeveer 200 gram suiker
150 á 200 gram gesmolten boter
*Hier kun je ook bv gehakte walnoten,pecannoten,rozijnen bij doen.

Glazuur :
125 gram poedersuiker
2/3 eetlepels melk
Paar druppels vanille extract

Bereidingswijze :
Mix de melk,zonnebloemolie en suiker in een pan.Laat het een beetje warm worden , NIET laten koken !
Doe het vuur uit , en laat dit een half uurtje/3 kwartier afkoelen.
Als het mengsel afgekoeld is voeg dan 1 zakje gist toe en laat dit een minuutje.
Voeg dan ongeveer 480 gram meel toe en mix dit goed , het moet een klein beetje plakkerig blijven.
Laat dit rijzen voor 1 uur.
Als het deeg gerezen is voeg ongeveer 120 gram meel,bakpoeder en zout toe en kneed dit goed tot een soepel deeg.
Als het deeg hard is voeg er dan nog wat lauwwarme melk bij , en als het nog plakkerig is voeg dan wat meel bij.
Laat het deeg rijzen op een warme plaats totdat dubbel in volume is (ong. 1 á 2 uur) .Verdeel het deeg in tweeën.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ( niet al te dun! ) rechthoek.

Vulling:

Voor de vulling smeer een dikke laag gesmolten boter over de lap deeg.
Combineer de suiker, kaneel en evt. rozijnen en/of walnootstukjes en strooi dit gelijkmatig over de met boter bedekte deeglap.Rol het deeg strak aan de lange kant op tot een grote staaf.
Snij met een mes gelijke plakken van ong. 2/3 cm.
Plaats de rolletjes met de gesneden kant in de beboterde springvorm tegen elkaar aan.
Je kunt ze ook apart leggen op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bedek de kaneelrollen met een doek/plastic zak.
Laat het geheel rijzen op een warme plek voor ong. 30-45 min.
Ondertussen maak je het glazuur.Roer in een kommetje poedersuiker met melk en vanille extraxt.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 190 graden en bak voor ong. 25-30 minuten tot de rollen goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en giet over de kaneelrollen het glazuur.
Je kunt ze ook laten afkoelen en pas als je ze serveert het glazuur eroverheen schenken.
Smullen maar!

I love the tree C's: Cakes, Chocolate and Candy.

2

Re: Kan iemand mij helpen? deeg voor kaneelrollenrijst niet.

Hoe warm was het melkmengsel toen je het gist erbij deed? dat mag absoluut niet te warm zijn!. dus echt niet meer dan lichaamstemperatuur. 
Was het pakje gist niet over datum?
op welke plaats heb je het deeg laten rijzen? die plaats mag niet koud zijn en ook niet extreem warm. Ik laat mijn brood bv op koudere dagen zoals vandaag op een stoel naast de verwarming rijzen?
Heb je het deeg afgedekt laten rijzen?dat is ook nodig.
Voor de rest kan ik niet zo direct zien of het nog aan iets anders kan liggen.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: Kan iemand mij helpen? deeg voor kaneelrollenrijst niet.

heel erg bedankt voor je reactie, ik heb het deeg verder verwerkt en er nog wat meer lauwe melk aan toegevoegd hierna weer een uur laten staan en toen was het wel gerezen. De kaneelrollen zijn net uit de oven ik zal zo even wat foto´s plaatsen in de daarvoor bestemde rubriek.( als ik nog weet hoe dat moet hihi)Ze zijn nog best wel goed gelukt.

I love the tree C's: Cakes, Chocolate and Candy.

4

Re: Kan iemand mij helpen? deeg voor kaneelrollenrijst niet.

sammielove schreef:

heel erg bedankt voor je reactie, ik heb het deeg verder verwerkt en er nog wat meer lauwe melk aan toegevoegd hierna weer een uur laten staan en toen was het wel gerezen. De kaneelrollen zijn net uit de oven ik zal zo even wat foto´s plaatsen in de daarvoor bestemde rubriek.( als ik nog weet hoe dat moet hihi)Ze zijn nog best wel goed gelukt.

goed dat het toch gelukt is. Als ze na wat meer tijd toch gerezen zijn, lijkt het mij dat de omgevingstemperatuur wat te koud was voor het rijzen.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen