1

Onderwerp: Wanneer afsmeren ?

Oei,.... ben vergeten in mijn vorig topic nog een vraagje te stellen....
Ben vandaag op voorhand aan het werken tegen het paasweekend (manlief zit toch al sinds 10 u naar 'De Ronde' te kijken :mad:  :mad:
Ik  heb mijn kapsels gemaakt en ben nu aan de vullingen bezig en zou graag al vullen en dan invriezen  (heb nog nooit taart ingevroren) mijn vraag : smeer ik ook al af of doe ik dat na het ontdooiën?  :think:

Re: Wanneer afsmeren ?

NIEMAND ???? Mijn taart staat gevuld !!

Re: Wanneer afsmeren ?

Niet iedereen is zo gek om op een zonnige zondagmiddag achter de computer te gaan zitten ;) .

Ik zou hem afsmeren én bekleden alvorens hem in te vriezen. Of je hem ook kunt invriezen zonder te bekleden weet ik niet, ik heb pas een keer een taart ingevroren en die heb ik bekleed (en gedecoreerd) ingevroren.

4

Re: Wanneer afsmeren ?

ik versier mijn taarten eerst voordat ik ze invries. Alleen de beschuitmix taart invriezen hoor ik ook weleens vaker.
Maar wat voor vullingen heb je erin dan?

Re: Wanneer afsmeren ?

Taart (chocoladebiscuit) is gevuld met een laag speculaasmousse en een laag BBR met advocaat, is inmiddels afgesmeerd met witte chocoladeganache en ik ga ze bekleden met marsefond (werkt super vind ik) en ook de smaak wordt hier gewaardeerd niet zo mierzoet als fondant maar ook niet volledig marsepein   :9  :9
Dan de vriezer in en volgend WE op de versiertoer !!