1

Onderwerp: chocolade over taart zonder slagroom??

Normaal maak ik ganache, maar ik heb geen slagroom in huis  :nooo  hoe kan ik toch chocolade over de taart maken??
Gewoon smelten en er over gieten???

Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

2

Re: chocolade over taart zonder slagroom??

nee dat zal niet gaan lukken

zul je toch slagroom voor moeten hebben

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

3

Re: chocolade over taart zonder slagroom??

Theoretisch gedacht zal het wel moeten kunnen (cakepops is ook met een laagje chocola). Maar of het mooi strak wordt, vraag ik me af.


Zelf verdun ik candymelts wel eens met een klein beetje olie, gewoon om ze wat vloeibaarder te krijgen, misschien dat dat werkt.
Maar ik geef geen garanties hoor, het is maar een hersenspinsel.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: chocolade over taart zonder slagroom??

Bedankt voor de reactie's  :Y

Ik heb ook mijn eigen hersens nog even aan het denken gezet en heb wat boter in een pannetje gedaan 30-40 gram chocolade erbij en beetjes melk erbij gegoten...

En ik moet zeggen het is heerlijk en het ziet er mooi uit  :) weet alleen niet of het dadelijk nog hard gaat worden...

5

Re: chocolade over taart zonder slagroom??

en is het hard geworden?
Zo ja, hoeveel chocolade en hoeveel melk deed je erbij?

6

Re: chocolade over taart zonder slagroom??

Volgende keer zou je deze eens moeten proberen:

125 ml water
200g suiker
150g goede chocolade

125 ml water met 200 g suiker op groot vuur ca. 5 minuten laten koken. Van het vuur nemen en laten afkoelen. Ondertussen 150 g chocolade smelten en met het nog warme suikerwater vermengen zodat een dik vloeibare glazuur ontstaat. Het glazuur niet te ver laten afkoelen; het wordt het beste aangebracht als het nog lauwwarm is.
Breng het glazuur met een paletmes rondom en bovenop de taart aan.

Dit is het recept voor de chocoladelaag zoals op de Oostenrijkse Sachertorte. Heerlijk!!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

7 Laatst bewerkt door Mijnemop (08-05-2012 12:44)

Re: chocolade over taart zonder slagroom??

Ik heb zelf wel al gesmolten chocolade over een klein taartje gegoten. Wel flink smelten en niet laten indikken. En dan een paar laagjes.
zal even de foto opduikelen.....


Edit:
gevonden:
http://i2.photobucket.com/albums/y42/ienimini/taarten/T077-02.jpg

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!