Onderwerp: Appelkruimeltaartje (niet erg kwalijk, wél erg lekker!)
Ingrediënten:
Voor het deeg
- 75 gram havermout
- 75 gram bloem
- 30 gram donkerbruine basterdsuiker
- kaneel
- 100 gram (room)boter, zacht gemaakt in de magnetron
Voor de vulling
- Een stuk of 6 appels, in kleine stukjes gesneden (ik heb Elstars gebruikt)
- Een flinke scheut citroensap (afhankelijk van hoe zuur de appels zijn)
- Gewelde rozijnen
- Kaneel
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (ik weet niet welke temperatuur dat is voor een heteluchtoven, sorry).
Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed het geheel tot een wat kruimig, stevig deeg.
Rol het deeg uit tot een lap, niet heel dun, maar ook niet heel dik (ga uit van welke dikte jij lekker vindt als bodem).
Vet een ovenschaal in en bekleed de bodem met het deeg. Maak je geen zorgen over de zijkanten, het gaat erom dat de bodem bedekt is. Je kan de lap ook op een bakplaat uitrollen en er een bakplaattaart van maken. Net wat je leuker/makkelijker vindt.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom goed door elkaar.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem in de ovenschaal. (Netjes of strak zal het er niet uit komen te zien, dus dit steekt niet zo nauw.)
Ongeveer 35-40 minuten in de oven bakken, totdat de appelstukjes lekker zacht maar wel nog steeds sappig zijn. (Je kan niet echt afgaan op de kleur van het deeg, want door die donkerbruine basterdsuiker heeft het vanaf het begin al een diepbruine kleur.)
En als het klaar is, ziet het er zó uit:
Geniet ervan!