1

Onderwerp: Bloemetjes maken

Maken jullie deze van fondant of  marsepein.
Ik merk vaak  dat de bloemetjes van fondant eraf gehaald worden omdat ze hard zijn en mensen ze vaak niet eetbaar vinden.
Kan je ze ook van marsepein maken of zakken ze dan in .
Ik wil een stapeltaart gaan maken met bloemen erop.

Groetjes joke

2

Re: Bloemetjes maken

Je kan ze zowel van fondant als marsepein maken. Ik weet niet of je tylose gebruikt, maar bij fondant doe ik er niet zo gauw tylose doorheen. Dat scheelt ook qua smaak.
Ik werk overigens hoofdzakelijk met marsepein en dat gaat prima. Het ligt er wel aan wat voor soort bloem je wilt maken.

3

Re: Bloemetjes maken

roosjes maak ik altijd van marsepein, vind dat ze dan mooier uitvallen, maar dat is smaak e

4

Re: Bloemetjes maken

Dank je wel dames voor jullie reactie.

Groetjes joke

5

Re: Bloemetjes maken

bloemetjes van fondant kun je hard laten worden (als de blaadjes van wat grotere bloemen omhoog moeten staan) maar het hoeft natuurlijk niet altijd.

En zo hard worden die bloemetjes nog niet eens hoor, een zuurtje is echt een stuk harder, en dat eten mensen wel gewoon op! Volgens mij is het vaak zo dat ze dènken dat het niet eetbaar is....

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: Bloemetjes maken

Hangt er vanaf wat je wilt.
Met fondant kan je dunner werken en omdat het wat uithardt blijven de bloemblaadjes mooi staan. Ook kan je fondant mooi dusten.
Marsepein is grover van structuur en daardoor is er minder fijn, lees dun, mee te werken.
Fondant kan je nog wat steviger maken met tylose, bij marsepein heeft tylose niet zoveel effect en de smaak wordt er ook niet beter van.

Zelf vind ik dat je met gumpaste de mooiste bloemen maakt.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties