Re: [HOW TO] Macarons
Reuze benieuwd naar het resultaat.
Ze zullen vast lekker zijn.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [HOW TO] Macarons
Reuze benieuwd naar het resultaat.
Ze zullen vast lekker zijn.
Even een update. Mijn mislukte macarons smaakten wel goed, maar zagen er NIET uit Ze waren goed gaar, maar geen harde/knapperige buitenkant. Volgende keer rijp ik de eieren 24 uur buiten de koelkast, want volgens mij is er iets misgegaan in de magnetron. Tijdens het bakken rook ik ook een sterke ei-lucht.
De korreltjes in het beslag komen volgens mij door het amandelmeel. Ik had kant-en-klaar meel gekocht, en gezeefd, en het zag er redelijk 'smooth' uit, maar blijkbaar moet het volgende keer toch nog even in de keukenmachine. En zoals ik al zei, ik kreeg het beslag met geen mogelijkheid dunner. Ik bleef maar spatelen, maar het bleef dik.
Maar ze smaakten dus wel goed. Beetje klef/plakkerig van binnen, maar helaas ook zacht van buiten. Op naar de volgende poging.
ik ben ze ook aan het maken
ze lijken me erg lekker
ze staan nu te drogen
ik heb fucsia rose kleurstof en patidess aardbei erdoor gedaan
ben benieuwd hoeveel rose er na het bakken overblijft.
ik ben ze ook aan het maken
ze lijken me erg lekkerze staan nu te drogen
ik heb fucsia rose kleurstof en patidess aardbei erdoor gedaan
ben benieuwd hoeveel rose er na het bakken overblijft.
na het bakken , scheuren in het schuim... misschien nog lagere temp.bakken
de smaak was absoluut fantastisch lekker!
helaas was de kleur rose aan de buitenkant weg , dus meer kleurstof de volgende keer
dit is het geworden:
het rose is dus oranje bruin geworenden, scheuren ,
nog niet perfect dus
heb je nog tips? dan hoor ik ze graag!
denk dat er wel veel meer kleustof in moet
naar de groene creme moet je maar niet kijken ( die had ik van gister over van de lente cupcakes)
1 ding is zeker: ze zijn verrukkelijk lekker!
Ja ik heb ze ook gemaakt en helemaal gelukt!! Wat een TOP recept is dit zeg! Zijn nog steeds niet mislukt (ff afkloppen... hihi)
gister nogmaar een keer gemaakt ( 3e poging) en ja hoor het uiterlijk is helemaal naar wens:
maar nu heb ik onder de vlakke bovenkant lucht , hoort dat?
groetjes claudia
Tweede poging. Dit keer de suiker en amandel meel eerst door de keukenmachine gehaald. Ook heb ik het eiwit buiten de koelkast gerijpt (>24 uur). Het beslag werd nu wel dun, en de macarons vloeiden mooi uit op de bakplaat. De bovenkant is wel erg dun, en breekt/deukt snel. Hoort dit? Ze smaken goed, zacht van binnen. Yummie. Voor herhaling vatbaar. Alleen jammer dat ze zo snel op zijn. Bedankt voor het recept!
dat ziet er lekker uit
Vanavond de eerste poging gewaagd en voor een eerste keer ben ik niet ontevreden .
Ik had ze eerst gespoten op een bakpapier met sjabloon eronder van een hema macarons startpakket.
Helaas stonden ze daarop te dicht op elkaar
Alles er weer afgeschraapt en op een nieuw papier uit het handje gespoten.
Bedankt voor het recept
net gespoten
in de oven na 10 min
klaar na 20 min op 140 en 10 min op 130 graden
Onderkant was mooi dicht.
Edit update: ze blijken wel beetje hol te zijn en iets plakkerig aan de kiezen. Wel errug lekker hoor en dan heb ik ze nog niet eens gevulld
De volgende keer laat ik het eiwit rijpen en bak ik ze iets korter
gr,
John
Ze zien er heel erg goed uit!
Ik denk dat het normaal is dat ze iets plakken aan de kiezen.
Het is me nogal geen suiker dat er in zit.
waar zou ik hazelnootpoeder kunnen kopen? Ik houd niet zo van amandelen. Heb hier ook nog hazelnootlikeurtje staan...lekker door de mbc en ze daar mee vullen!
Aha kelly heeft Frangelico o.i.d. staan, lekkerrrr
Heb ik gisteren ook nog naar gezocht maar bij de gall en de mitra beide net niet op voorraad
Hazelnotenpoeder zou je zelf ook kunnen maken door hazelnoten te vermalen tot poeder
Met z'n staafmixer met hakmolentje eronder moet dat best lukken
Gr,
John
@John, nou het is geen echte likeur het is van Douwe egberts zonder alcohol
hmm ik heb geen super goede staafmixer. Misschien toch maar op zoek naar amandelpoeder
Net een tweede lading gemaakt, nou ja, plaat 1 staat te bakken.
Het amandelmeel in staafmixding gedaan maar maakt niet zo heel veel uit.
Toen ik klaar was las ik dat je er dan ook wat van de peodersuiker bij moest doen, te laat.
Ze zien er voorlopig al weer lekker en goed uit, al is het mooi cirkeltjes spuiten toch echt een hele kunst
Het lijkt wel of de vorige ronder waren maar kan nog meevallen.
Je moet er wel even voor uittrekken maar dan heb je ook wat.
Ik heb nu 3x de standaard hoeveelheid genomen dus bijna 2 platen vol.
Gr,
John
Update:
Van de 64 helften zijn er maar een stuk of 6 niet mooi rond geworden.
Ze hebben nu geen last van holle ruimtes meer, zal misschien komen door gerijpt eiwit.
Het enige wat ik nog niet helemaal begrijp is dat mijn voetjes iets breder zijn dan het boverste gedeelte.
Iemand enig idee hoe je dat voorkomt? Ze hebben een uur gerust na het opspuiten, misschien toch korter laten rusten?
De bovenkant is bij mij in minder dan een half uur nl al droog.
Ik heb ook een beetje gespeeld met de temperatuur
1e plaat op 140 en 2e op 150 graden gezet maar lijkt alleen effect te hebben op de hoogte van de macarons. Die van 140 graden werden iets hoger.
@kelly,
Bij natuurwinkels verkopen ze het ook, wel relatief duur maar je hebt er ook weer niet zoveel voor nodig.
Het schijnt bij turkse toko's ook te koop te zijn maar ik heb het daar na veel zoeken nog niet gevonden.
Ik wil ook macarons gaan maken maar ik vraag me af welke tip jullie gebruiken om ze op het bakpapier te spuiten. Is dat een wilton tip?
Ik heb een macarons starterskit van de hema gekocht,
Daar zit een spuitmondje bij met ik gok een rond 8 mm gat.
Er zitten ook een paar stevige spuitzakken bij die je best een paar keer kunt gebruiken.
-het vel met rondjes kun je beter niet gebruiken.
Ik heb rondjes op een paar a4tjes afgedrukt met meer tussenruimte, gewoon met excel gemaakt.
Er passen dan 40 helften kwijt op een plaat (90 cm oven)
Ik heb een macarons starterskit van de hema gekocht,
Daar zit een spuitmondje bij met ik gok een rond 8 mm gat.
Er zitten ook een paar stevige spuitzakken bij die je best een paar keer kunt gebruiken.
-het vel met rondjes kun je beter niet gebruiken.
Ik heb rondjes op een paar a4tjes afgedrukt met meer tussenruimte, gewoon met excel gemaakt.
Er passen dan 40 helften kwijt op een plaat (90 cm oven)
Bedankt voor je reactie. Ik ga snel naar de hema.
oke 2e poging gereed
zoals ze uit de oven kwamen
en nog een foto van de gevulde macarons van mijn 2e poging
Gevuld met mbc met echte frambozen erdoorheen, met mbc gemengd met zelfgemaakte lemon curd, en mbc met sinaasappelsmaakje
Helaas had ik geen gele kleurstof om de sinaasappel en lemon curd te kleuren.
het kattekopje was een probeersel maar niet echt goed gelukt en kostte veel te veel moeite
misschien dat meentje eens zou willen vertellen hoe ze dat gedaan heeft
Groetjes
John
@JPS,
Zien er mooi uit zeg, felle kleuren.
In dit toppic legt Meentje uit hoe ze die oren maakt:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=167859 het gaat om het 49e berichtje.
Ja ja, ik heb alles gelezen over macarons. Nu nog maken
Bedankt voor de tip Pucca
En suc6 met jouw eerste poging.
Wel laten zien he?
Ja ik heb ze ook gemaakt en helemaal gelukt!! Wat een TOP recept is dit zeg! Zijn nog steeds niet mislukt (ff afkloppen... hihi)
Welke kleurtof gebruik je? Ze zijn zo mooi fel van kleur.
Lilium: ik heb electric pink van americolor gebruikt!
Ooh daarvan heb ik een hele collectie liggen. Ik wist niet dat je met die gels macarons kon maken. Hoor altijd zeggen dat je best poeder gebruikt ?
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [HOW TO] Macarons
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.