1 Laatst bewerkt door nimfje (27-03-2011 19:51)

Onderwerp: chipolata zelf gemaakt

ik zou ff het recept van de chipolata vulling posten
nou hier komt hij

benodigheden;
pakje geleroom poeder (dr oetker)
bigarreaux
bitterkoekjes
cocktail fruit
rum extract
slagroom


400 gr bbroom
10 bigareaux
8 bitterkoekjes
klein blikje cocktail fruit(zonder sap)
rum naar smaak
250 gr slagroom (net niet stijf geklopt)
eventueel rozijntjes(als je dat lekker vind)


maak de room zoals op verpakking staat

hak de bigareaux, bitterkoekjes en cocktail fruit in stukjes.

klop de slagroom bijna stijf.

roer de gehakte ingredeenten door de room.
en de rum ook

voeg de slagroom toe en schep dit er door.

en klaar jummmmmmm

je kan er gilatiene door doen 1 blaadje is genoeg voor deze hoeveelheid.

ik hoop dat jullie er wat aan hebben

smul ze

groetjes nicole (nimfje)

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

2

Re: chipolata zelf gemaakt

nou we gaan hem zekers eens proberen!!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

3

Re: chipolata zelf gemaakt

:Y Mijn moeder is grote fan hiervan, misschien ga ik het maar eens proberen voor haar (ben meer een cupcakefan :) )

4

Re: chipolata zelf gemaakt

heeft iemand deze vulling al es gemaakt?? ik wil m eignelijk van het weekend gaan proberen....

Nimf, wat bedoel je precies met 10 bigarreax?  10 gram??

Erika

5

Re: chipolata zelf gemaakt

nee 10 stuks
of meer als je er van hou

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

6

Re: chipolata zelf gemaakt

Ik heb m geprobeerd. Erg lekker. Had alleen de biggareax, de vruchtjes, en de bitterkoekjes erg fijn gemalen..en dat zou de volgende keer iets grover mogen blijven.
Maar....de smaak was goed!

Heb 1 taartje met deze vulling ingevroren om te kijken hoe dit zich houd bij ontdooien.

7

Re: chipolata zelf gemaakt

chokoala schreef:

Heb 1 taartje met deze vulling ingevroren om te kijken hoe dit zich houd bij ontdooien.

En en heb je hem al geproeft???
Hoe smaakt ie na ontdooien???

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

8

Re: chipolata zelf gemaakt

Sorry...was er nooit meer op teruggekomen. Ik heb de taart ingevroren gehad, en in de koelkast laten ontdooien.
Daarna gegeten, en hij was onwijs lekker! Die chipolatatvulling is echt een toppertie.
Overigens maak ik voortaan de helft voor 1 taart hoor. Ik had nu de hoeveelheid van eht recept gemaakt, en 2 lagen vulling in een 26cm taart gedaan, en nog hield ik heel veel over.
Ik weet niet of de vulling lekker blijft als je m zo invriest, en later als vulling in een taart stopt...lijkt me kledderig worden door de slagroom.

Volgende keer halveer ik t recept weer!

9

Re: chipolata zelf gemaakt

hoi 
bedant voo het antwoord

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

10

Re: chipolata zelf gemaakt

Hoi

Het recept klinkt heerlijk, maar mag ik vragen wat bigarreaux is?? En is het gewoon te verkrijgen in de supermarkt?

Alvast bedankt

liefs mell

11

Re: chipolata zelf gemaakt

Ja biggareaux is gewoon verkrijgbaar in de super bij de bakspullen. Zit in een plastc bakjes net als bijvoorbeeld de sucade. het zijn geconfijte kersen etc.
Soms zit het bijvoorbeeld ook in kerstbrood.

Ik vind het zo niet lekker, maar het is onmisbaar kwa smaak in de chipolata

12

Re: chipolata zelf gemaakt

ohhh ok ga ik eens op zoek naar alles en ga het zeker proberen

nog bedankt

liefs mell

13

Re: chipolata zelf gemaakt

Nou he he ik heb hem, gemaakt hoor!!!!
En hij is heerlijk!!!!!!! De kids zitten de schaal uit te likken :D :D

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

14

Re: chipolata zelf gemaakt

Hoi hoi,

Misschien een beetje dom, maar wat bedoel je eigenlijk met

400 gr bbroom

Groetjes Jacq.

15

Re: chipolata zelf gemaakt

woeiiiiiiiiiii........ my favo!! D

groetjes Syl

16

Re: chipolata zelf gemaakt

jackyhil schreef:

Hoi hoi,

Misschien een beetje dom, maar wat bedoel je eigenlijk met

400 gr bbroom

Groetjes Jacq.

geleroom of banketbakkersroom (roombroodjesvulling)

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

17

Re: chipolata zelf gemaakt

Hallo,

Er staat 2 pakjes slagroom, maar bedoel je daar de grote mee?

Groetjes Kim

18 Laatst bewerkt door Carien (24-03-2011 15:46)

Re: chipolata zelf gemaakt

Nimfje, ik weet het :rolleyes: , het is een superoud-topic, maar toch: zou je de vraag van Kiim willen beantwoorden? Dat vroeg ik me ook af nl :Y

edit: in een PB heeft Nimfje bevestigd dat er 250cc slagroom in dit recept moet

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

19

Re: chipolata zelf gemaakt

ik heb het aangepast

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

20

Re: chipolata zelf gemaakt

was heerlijk Nimfje :9  :Y  :thumb:  ( http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=142965 )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

21

Re: chipolata zelf gemaakt

Heeft mij ook goed gesmaakt. Eindelijk chipolata waar geen gelatine in zit!

22

Re: chipolata zelf gemaakt

Ha dames,

doen jullie hier nog een jam of iets bij?
Als je een kapsel hebt doe je dan 1 laag chipolata?
Of een laag Chipo en een laag jam of iets anders?

www.ikwiltaart.nu
Voor lekkere en speciale taarten en cupcakes

23

Re: chipolata zelf gemaakt

ik zou de bigarreux vervangen voor amarenakersen, te koop bij de lidl nu voor 2,99 per potje.
bitterkoekjes idd in stukjes hakken.
stukjes ananas en mandarijntjes.
gewoon échte rum is beter.

250 gram water + 100 gram instant gele roompoeder
250 gram slagroom (ongezoet)
dit mengen

de amarenakersen, bitterkoekjes en vruchtjes in een bak mengen en rum erover gieten.

2 gram gelatinepoeder + 10 gram heet water mengen.
bij de zwitserse room (slagroom en gele room) voegen, goed mengen dan vruchtjes toevoegen.
direct verwerken tussen een taart of in een puddingvorm.

24

Re: chipolata zelf gemaakt

marijke911 schreef:

Ha dames,

doen jullie hier nog een jam of iets bij?
Als je een kapsel hebt doe je dan 1 laag chipolata?
Of een laag Chipo en een laag jam of iets anders?

sorry, beetje laat :o , maar ik heb het gecombineerd met lemoncurd :9  heerlijk fris erbij :Y
(2 lagen chipolata en onder 1 laag een laagje lemoncurd, als ik me goed herinner :think: )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl