Re: cereal treats
Als ik het recept lees, moet ik 40 marsmallows hebben of 1 zak vol, maar wat doe je als je 80 in 1 zak hebt?
Ik heb de hele zak nu gebruikt en het blijft behoorlijk flexibel. Is het dan teveel spek??
http://bijjolan.blogspot.nl/
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » cereal treats
Als ik het recept lees, moet ik 40 marsmallows hebben of 1 zak vol, maar wat doe je als je 80 in 1 zak hebt?
Ik heb de hele zak nu gebruikt en het blijft behoorlijk flexibel. Is het dan teveel spek??
Ow en waar dient de boter voor? Aanbakken? of dat het beter mengt? Of dat het beter plakt?
even voor de mensen die rice crispy's niet kunnen vinden..
ik zag ze vanochtend bij de jumbo..
@TaartvanJolanda:
Ik heb ook grote zakken, en haal er dan 40 stuks uit.De andere geraken wel op!
Je laat eerst de boter smelten op een laag vuurtje, hierin je marshmellows en als deze zijn gesmolten doe je er van het vuur af je krispies bij.Goed mengen en modelleren maar!
Ik heb laatst een dekseltje proberen te maken maar die word helemaal niet hard!!...Wat doe ik verkeerd!!!
ik gebruik gesmolten mars omdat je hier niet zo gemakkelijk aan marshmellows kunt geraken. heb er al veel complimentjes over gehad.
is wel een hele plakboel maar ontzettend leuk om te doen.
@TaartvanJolanda:
Ik heb ook grote zakken, en haal er dan 40 stuks uit.De andere geraken wel op!
Je laat eerst de boter smelten op een laag vuurtje, hierin je marshmellows en als deze zijn gesmolten doe je er van het vuur af je krispies bij.Goed mengen en modelleren maar!
Nou ik begin nu weer opnieuw en doe het dus met 40 spekkies...
Suc6!
@twinstwins:Dan gebruik je volgens mij of te veel boter of te veel mms?
Ik denk telkens ik de krispies erbij doe: 'heb te weinig vloeistof' maar eens goed gemengd zijn ze juist goed.
@twinstwins:Dan gebruik je volgens mij of te veel boter of te veel mms?
Ik denk telkens ik de krispies erbij doe: 'heb te weinig vloeistof' maar eens goed gemengd zijn ze juist goed.
Yep, inderdaad, als je de crispies erbij doet denk je eerst: "Dat mengt toch nooit??!", maar dan komt het toch goed. Wat ook kan helpen met een denkseltje is de onderkant insmeren met gesmolten chocolade; als het stolt helpt het een beetje om 'm recht te houden
aubainmarietje schreef:@twinstwins:Dan gebruik je volgens mij of te veel boter of te veel mms?
Ik denk telkens ik de krispies erbij doe: 'heb te weinig vloeistof' maar eens goed gemengd zijn ze juist goed.Yep, inderdaad, als je de crispies erbij doet denk je eerst: "Dat mengt toch nooit??!", maar dan komt het toch goed. Wat ook kan helpen met een denkseltje is de onderkant insmeren met gesmolten chocolade; als het stolt helpt het een beetje om 'm recht te houden
En je vult de gaatje mooi op met de chocolade.
Bij mij zijn de eerste twee gelukt, moet nog een aantal maken vandaag en in model snijden...
Adrienne schreef:aubainmarietje schreef:@twinstwins:Dan gebruik je volgens mij of te veel boter of te veel mms?
Ik denk telkens ik de krispies erbij doe: 'heb te weinig vloeistof' maar eens goed gemengd zijn ze juist goed.Yep, inderdaad, als je de crispies erbij doet denk je eerst: "Dat mengt toch nooit??!", maar dan komt het toch goed. Wat ook kan helpen met een denkseltje is de onderkant insmeren met gesmolten chocolade; als het stolt helpt het een beetje om 'm recht te houden
En je vult de gaatje mooi op met de chocolade.
Bij mij zijn de eerste twee gelukt, moet nog een aantal maken vandaag en in model snijden...
Kijk, sjoko word hard natuurlijk Ik heb botercreme gebruikt voor afsmeren...Lekker slim ....heb net mijn deksel met strik laten kletteren dus ik moet een nieuwe maken., Gebruik je ganache of gewoon gesmolten sjoko??
Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik ga voor chocolade smelten... ik ga nu even chocolade ophalen... En extra spekkie en rice crisp...
Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik ga voor chocolade smelten... ik ga nu even chocolade ophalen... En extra spekkie en rice crisp...
Kben benieuwd
Ze hadden maar 1 pakje witte choco!!
Dus heb hem met botercreme afgesmeerd.
Had geen zin om meer naar andere winkels te gaan..
1 keer is genoeg..
1 keer is genoeg..
Mijn dekseltje deed het niet zo goed met BC....Werd helemaal krom...Ik ga het van het weekend toch eens met sjoko proberen
Voor degenen die de Rice Krispies van Kelloggs zoeken:
Ik heb een mail gestuurd en kreeg een brief terug met gratis pak rice krispies. Volgens de brief zijn ze te koop bij:
AH (volgens mij alleen XL want ik kan ze in de gewone niet vinden)
Emté
Golff
Jumbo
Makro
De choco krispies zijn wel op meerdere plekken te koop.
Moet je marshmallows gebruiken of kan je ook van die kinderspekkies gebruiken? Die roze met gele ruiten zeg maar???
Ohja en als je de cereal afstrijkt met chocolade en er daarna fondant over doet...moet er dan nog botercreme tussen???
Je kan het proberen, zit daar nog een suiker laagje over? want dan zou ik het niet doen, je blijft dan de korrels suiker houden.
Als de chocolade nog een beetje zacht is hoef je er geen botercreme tussen te doen. Als de chocolade al hard is zou ik het wel doen.
Zojuist heb ik voor de eerste keer gewerkt met het rice krispie recept van het forum. IPV de echte rice krispies van Kellogs gebruik te hebben heb ik de choco krisps van de C1000 geprobeerd samen met de marshmallows van de lidl. Tot nu gaat alles heel makkelijk (ik heb de krispies met mijn handen kleiner gemaakt) ik heb ze nu gevormd en ze liggen te drogen..so far so good
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » cereal treats
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.