1

Onderwerp: crème slagroom

Hoi allemaal,
ik zoek en goede creme voor mijn andere taarten, zonder fondant (bijv. black forest cake). :D
Ik koop altijd de creme in de supermarkt, maar ik ben op zoek naar dezelfde die ze gebruiken in banketbakkerij.
Wat crème gebruiken, jullie? Waar kan ik kopen?

dank je wel

2

Re: crème slagroom

Patidess smaak slagroom toevoegen aan de botercrème mix van Funcakes? Erg lekker om mee te vullen, ik zou hem (vanwege t vocht) niet gebruiken om mee af te smeren......

Hoewel: bedoel je soms banketbakkersroom? Die gebruik ik van Funcakes en soms van Dr. Oetker (kleine zakjes, lekker snel&makkelijk). Beide lékker!  :9  :D

3

Re: crème slagroom

Sweet Island schreef:

...
Ik koop altijd de creme in de supermarkt, ....

wat koop je dan? :think:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: crème slagroom

annick67 schreef:

Patidess smaak slagroom toevoegen aan de botercrème mix van Funcakes? Erg lekker om mee te vullen, ik zou hem (vanwege t vocht) niet gebruiken om mee af te smeren......

Hoewel: bedoel je soms banketbakkersroom? Die gebruik ik van Funcakes en soms van Dr. Oetker (kleine zakjes, lekker snel&makkelijk). Beide lékker!  :9  :D

Patidess slagroom is inderdaad super lekker!!!  :Y  Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd afsmeer met de mix. Ik heb nooit problemen gehad dat het vochtgehalte te hoog was. Er is mij verteld, dat als het goed gemixt is je het ook kan gebruiken om af te smeren.

Groetjes San

5

Re: crème slagroom

Sannn schreef:
annick67 schreef:

Patidess smaak slagroom toevoegen aan de botercrème mix van Funcakes? Erg lekker om mee te vullen, ik zou hem (vanwege t vocht) niet gebruiken om mee af te smeren......

Hoewel: bedoel je soms banketbakkersroom? Die gebruik ik van Funcakes en soms van Dr. Oetker (kleine zakjes, lekker snel&makkelijk). Beide lékker!  :9  :D

Patidess slagroom is inderdaad super lekker!!!  :Y  Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd afsmeer met de mix. Ik heb nooit problemen gehad dat het vochtgehalte te hoog was. Er is mij verteld, dat als het goed gemixt is je het ook kan gebruiken om af te smeren.

Misschien wèl, maar ik durf/wil/ga het risico niet nemen. Vrijwel altijd als je hier leest over gesmolten marsepein/fondant, is het daarop terug te leiden......  :s

Ben toch wel benieuwd over welke 'crème' TS het heeft..... ;)

Re: crème slagroom

Carien schreef:
Sweet Island schreef:

...
Ik koop altijd de creme in de supermarkt, ....

wat koop je dan? :think:

Ik koop de crème liquide in pakket, dat van MUH.

Re: crème slagroom

annick67 schreef:

...
Hoewel: bedoel je soms banketbakkersroom? Die gebruik ik van Funcakes en soms van Dr. Oetker (kleine zakjes, lekker snel&makkelijk). Beide lékker!  :9  :D

Waar is dat van Dr. Oetker? In AH supermarkt? Is wat ik wil, super lekker!!! :D

Re: crème slagroom

bedankt voor je reacties

9

Re: crème slagroom

Sweet Island schreef:
annick67 schreef:

...
Hoewel: bedoel je soms banketbakkersroom? Die gebruik ik van Funcakes en soms van Dr. Oetker (kleine zakjes, lekker snel&makkelijk). Beide lékker!  :9  :D

Waar is dat van Dr. Oetker? In AH supermarkt? Is wat ik wil, super lekker!!! :D

Ik heb hem in de AH gehaald, maar zag het ook in de C1000 liggen; is volgens mij dus in (vrijwel elke?) de reguliere supermarkten makkelijk verkrijgbaar.

10

Re: crème slagroom

Sweet Island schreef:
Carien schreef:
Sweet Island schreef:

...
Ik koop altijd de creme in de supermarkt, ....

wat koop je dan? :think:

Ik koop de crème liquide in pakket, dat van MUH.

Geen idéé wat dat is......?  :o

11

Re: crème slagroom

:nooo hier ook niet :think:

waar koop je dat (en wat is het)?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

12

Re: crème slagroom

Bij ons is het een rood zakje van dr. Oetker en te koop bij de Deen.

Ik maak de banketbakkersroom zelf (recept staat ook tussen de recepten) en deze meng ik door de roomboter met poedersuiker. Eventueel aangevuld met een smaakje. Bij mij is de marsepein nog nooit gaan smelten.

13 Laatst bewerkt door Taartenmarie (21-03-2012 08:32)

Re: crème slagroom

Dit is toch gewoon slagroom met een iets hoger vet percentage of heb ik het mis:
http://www.muh.de/nextshopcms/show.asp? … kel_id=140

Life is what you bake it.

14

Re: crème slagroom

Carien schreef:

:nooo hier ook niet :think:

waar koop je dat (en wat is het)?

In Em-te supermarkt.

15

Re: crème slagroom

Taartenmarie schreef:

Dit is toch gewoon slagroom met een iets hoger vet percentage of heb ik het mis:
http://www.muh.de/nextshopcms/show.asp? … kel_id=140

ik koop deze:
http://www.muh.de/h-schlagsahne30-tetra-brik.htm

misschen de witte brik is better :)

16

Re: crème slagroom

Mammavanvijf schreef:

Bij ons is het een rood zakje van dr. Oetker en te koop bij de Deen.

dank je wel...

17

Re: crème slagroom

Aaaaaaaaaaaah nu snap ik het: het is (lang?) houdbare slagroom... weer wat geleerd!  :+

(Ik gebruik alleen verse slagroom, vandaar...... ;))

18

Re: crème slagroom

annick67 schreef:

Aaaaaaaaaaaah nu snap ik het: het is (lang?) houdbare slagroom... weer wat geleerd!  :+

(Ik gebruik alleen verse slagroom, vandaar...... ;))

ik moet vanillasuiker en klopfix toe te voegen en daarna het is langer.
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/423245_328338617216840_256791717704864_1039823_1718103750_n.jpg