Onderwerp: vraagje
Voorheen had ik altijd Soezie biscuitmix, en vulde ik twee lagen: 1 met aardbeienvlaaivulling en 1 met zelfgemaakte banketbakkersroom.
nu had ik voor het eerst Funcakes biscuitmix gehaald, biscuit mee gebakken niks aan de hand: mooi hoog en helemaal gaar.
Meteen weer met dezelfde vulling gevuld: aardbeienvlaaivulling en bbr dus, en kwam tot de ontdekking dat de aardbeienvlaaivulling zo door de onderste laag "gezakt" was. Het taartkarton was helemaal "nat"van de vulling! Is de biscuit dan zo luchtig dat het zo door de luchtgaten gezakt is of zo?
Nog een tweede keer geprobeerd, deze keer een dikkere bodem gesneden maar nog loopt ie er zo door.
Iemand een idee hoe dit komt? Is het biscuit te luchtig, de vulling te zwaar/nat?
Gelukkig waren deze taarten voor eigen gebruik moet er niet aan denken als ik voor iemand bak en ze snijden m aan dat de vulling er zo doorheen is gezakt!