1

Onderwerp: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

Ja eigenlijk zoals al in de titel staat :)
Ik zou het graag zelf kunnen maken, iemand er al ervaring mee?
Dankje!! :thumb:

Maak elke taart alsof het je laatste is!

2

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

Heb dit al eens in een topic gelezen.

Na zoeken dit gevonden:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=85295

www.CakeisforLife.nl
voor elke gelegenheid een taart

3

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

Dit is dus de lijst met ingrediënten, maar weet iemand ook hoe je het moet maken?

1 eiwit
6 gram (gewone) bakpoeder
225 gram poedersuiker (kon er niet meer in krijgen, was al dik zat, misschien verschilt dit per keer)
4 blaadjes gelatine
67 gram marsmellows (ongesmolten)
Wel heb ik ondervonden dat je het zeker niet te dik moet spuiten, dan breekt het snel, maar dunne lijntjes blijven een dag of 2  flexibel   
Hetgeen ik nog over had heb ik in bakpapier gedaan en daarna in een afgesloten plastic zak.
Volgende keer als ik het maak ga ik kijken wat het doet met eiwitpoeder, dan is het ook vast een stuk langer houdbaar.
succes ermee ! en ben benieuwd hoe het bij anderen gaat die het uitbroberen !
Groetjes
Manon

Maak elke taart alsof het je laatste is!

4

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

Echt niemand ervaringen?

Maak elke taart alsof het je laatste is!

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

cakejes schreef:

Dit is dus de lijst met ingrediënten, maar weet iemand ook hoe je het moet maken?

1 eiwit
6 gram (gewone) bakpoeder
225 gram poedersuiker (kon er niet meer in krijgen, was al dik zat, misschien verschilt dit per keer)
4 blaadjes gelatine
67 gram marsmellows (ongesmolten)
Wel heb ik ondervonden dat je het zeker niet te dik moet spuiten, dan breekt het snel, maar dunne lijntjes blijven een dag of 2  flexibel   
Hetgeen ik nog over had heb ik in bakpapier gedaan en daarna in een afgesloten plastic zak.
Volgende keer als ik het maak ga ik kijken wat het doet met eiwitpoeder, dan is het ook vast een stuk langer houdbaar.
succes ermee ! en ben benieuwd hoe het bij anderen gaat die het uitbroberen !
Groetjes
Manon

Ditr is echt een geweldig recept..ik heb het geprobeerd .
weet niet hoe je er aan komt maar vind het geweldig bedankt

6

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

Ja maar hoe los je de gelatine blaadjes op????

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

7

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

torta alla sacha schreef:
cakejes schreef:

Dit is dus de lijst met ingrediënten, maar weet iemand ook hoe je het moet maken?

1 eiwit
6 gram (gewone) bakpoeder
225 gram poedersuiker (kon er niet meer in krijgen, was al dik zat, misschien verschilt dit per keer)
4 blaadjes gelatine
67 gram marsmellows (ongesmolten)
Wel heb ik ondervonden dat je het zeker niet te dik moet spuiten, dan breekt het snel, maar dunne lijntjes blijven een dag of 2  flexibel   
Hetgeen ik nog over had heb ik in bakpapier gedaan en daarna in een afgesloten plastic zak.
Volgende keer als ik het maak ga ik kijken wat het doet met eiwitpoeder, dan is het ook vast een stuk langer houdbaar.
succes ermee ! en ben benieuwd hoe het bij anderen gaat die het uitbroberen !
Groetjes
Manon

Ditr is echt een geweldig recept..ik heb het geprobeerd .
weet niet hoe je er aan komt maar vind het geweldig bedankt

Ik weet het zelf niet meer waarschijnlijk van het forum :) Maar heb het zelf nog niet geprobeerd, hoe heb je het aangepakt? Wat eerst mengen met wat? En hoe meng je ongesmolten marshmellows eronder?

Maak elke taart alsof het je laatste is!

8

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

torta alla sacha schreef:
cakejes schreef:

Dit is dus de lijst met ingrediënten, maar weet iemand ook hoe je het moet maken?

1 eiwit
6 gram (gewone) bakpoeder
225 gram poedersuiker (kon er niet meer in krijgen, was al dik zat, misschien verschilt dit per keer)
4 blaadjes gelatine
67 gram marsmellows (ongesmolten)
Wel heb ik ondervonden dat je het zeker niet te dik moet spuiten, dan breekt het snel, maar dunne lijntjes blijven een dag of 2  flexibel   
Hetgeen ik nog over had heb ik in bakpapier gedaan en daarna in een afgesloten plastic zak.
Volgende keer als ik het maak ga ik kijken wat het doet met eiwitpoeder, dan is het ook vast een stuk langer houdbaar.
succes ermee ! en ben benieuwd hoe het bij anderen gaat die het uitbroberen !
Groetjes
Manon

Ditr is echt een geweldig recept..ik heb het geprobeerd .
weet niet hoe je er aan komt maar vind het geweldig bedankt

Ik weet het zelf niet meer waarschijnlijk van het forum :) Maar heb het zelf nog niet geprobeerd, hoe heb je het aangepakt? Wat eerst mengen met wat? En hoe meng je ongesmolten marshmellows eronder?

Maak elke taart alsof het je laatste is!

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

OPGELET SUGERVEIL LIEFHEBBERS

HIER HET ORGINELE RECPET VAN DE ORGINELE SUGERVEIL..

Er staat patent op dus let op (je mag er niets van verkopen ofzo)
Ze heeft alles in poedervorm gedaan waardoor wij als gebruiker er alleen maar water bij hoeven toe te voegen..

Ik ben nog bezig met het omzetten van droge glucos naar glucosesiroop

ALS IEDEMAND DAT WEET VERTEL HET ME ALSJEBLIEFT!!!!!!!

hier is het dan .........

50.5 gr sugar (suiker)
5.6 gram eiwitpoeder (is ongeveer 1 eiwit van een M ei)
0.3 gram Sarch (vervanger maizena of aardappelzetmeel)
0.3 gram Xanthargum (gedroogde glucose) HULP GEVRAAGT VOOR DE VERVANGENDE HOEVEELHEID GLUCOSESIROOP
IK DENK 1.5 GRAM GLUCOSE SIROOP
1 gram matodextrin ( te vervangen voor bakpoeder)

zodra ik zeker weet hoeveel glucose siroop ik nodig heb in plaats van gedroogde glucose ga ik het maken ....
Maar dit is iig het erginele recept.
Bij het patent staat het recept dat vond iemand in amerika en dat vond ik weeer online......zodoende.....

10 Laatst bewerkt door annick67 (21-01-2013 13:59)

Re: Kent iemand een recept voor zelf sugarveil te maken?

Ik zou toch overwegen om gewoon een zakje/emmertje Sugarveil te kopen, wat een lijst ingrediënten...... ik weet niet of dat opweegt tegen de prijs/het gemak van een zakje Sugarveil.

Sugarveil is overigens maar 1, maximaal 2 dagen goed houdbaar in de koelkast, daarna is het niet meer gegarandeerd (zo werd mij gezegd).

En 0,3 gram? Dát is weinig...... maximaal een mespuntJE :think: