1

Onderwerp: Chocoladereep smelten voor cakepops ??

Vanavond wil ik graag voor het eerst cakepops proberen te maken.
Kun je naast de speciale smeltchocolade en candymelts ook gewoon een chocoladereep smelten om de balletjes in te dompelen? Of werkt dat niet prettig?

Wie heeft hier ervaring mee??


Alvast bedankt!

Deliclaire, de toef op de taart.

2

Re: Chocoladereep smelten voor cakepops ??

Doe ik altijd wel gewoon!

Wat wel handig is: gebruik een chocoladefondue setje om de chocolade zacht te houden. :-)

<><
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl

Re: Chocoladereep smelten voor cakepops ??

ja hoor, dat gaat prima. ik heb het zelfs met de chocoladeletters van de sint gedaan O-)

I never met a calorie I didn't like....

4

Re: Chocoladereep smelten voor cakepops ??

ik gebruik gewoon de chocolade van de ALDI,gaat perfect hoor.

je mag altijd een kijkje nemen op mijn blog:
http://mamasstekkie.blogspot.com/

5

Re: Chocoladereep smelten voor cakepops ??

Bedankt! Ik ga het proberen!  :)

Deliclaire, de toef op de taart.

Re: Chocoladereep smelten voor cakepops ??

dit gaat idd prima als je het boven een pannetje smelt, als het iets te dik is kun je 1druppeltje olie toevoegen. in de magnetron zou ik niet aanraden.

7

Re: Chocoladereep smelten voor cakepops ??

Opwarmen in de magnetron gaat prima, alleen op een heel laag volume (300) Steeds roeren en geduld hebben. Als de gewone chocolade te dik blijft een KLEIN beetje harde boter toevoegen. Dit heeft als voordeel dat het opstijft en olie blijft toch zachter.