1

Onderwerp: bon bon bloc vulling

Ik heb, samen met de chocotaart ook voor het eerst de bon bon bloc vulling geprobeerd.
Nu vond ik de structuur erg korrelig geworden na opstijven, het doet weinig aan de smaak af, maar ik vroeg me af of het zo hoort.
In het recept staat namelijk dat het op slagroom moet lijken.
Tips??
groetjes, joj

Re: bon bon bloc vulling

Ik heb gisteren ook bonbonblock vulling gemaakt , maar deze was niet korrelig.
Ik heb vrijdag de bonblok gemolten in de slagroom, aflaten koelen en een aantal malen doorgeroerd, toen in de koelkast gedaan.
Zaterdagochtend weer uit de koelkast gehaal en met een zakje klop klop opgeklopt.

3

Re: bon bon bloc vulling

bij mij lukt ie de ene keer wel en de andere keer niet.
ik merk dat hij makkelijk in de schift schiet en dan is hij korrelig.

ik ben er nog niet achter hoe het komt dat hij steeds gaat schiften...
:nooo ik doe het altijd op dezelfde manier...  :think:

there is a thin woman inside me, trying to get out,  i usualy shut her up with chocolate!

4

Re: bon bon bloc vulling

ik gebruik veel minder bbb als in het recept. daar staat volgens mij 200 ml slagroom met dan 200 gram chocola. 1 op 1 dus.
ik doe bij 200 ml slagroom iets van 100 gram bbb.
dan blijft het veel luchtiger, maar wel met de lekkere smaak!

5

Re: bon bon bloc vulling

o, goede tip chantal!
ik denk idd dat het in de schift is gegaan trouwens.
Zat ook al te denken om eventueel eerst de choco au bain marie te smelten en het dan bij de slagroom te doen, zodat de slagroom niet te lang verwarmd wordt.
nog maar een poging doen binnenkort!