1

Onderwerp: bolle koekjes na werken met RI

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn vraag.
Ik bak koekjes van het recept van Peggy Porschen en dan heb ik mooie koekjes die niet zijn uitgelopen. Daar ben ik heel blij mee en ze zijn ook nog eens heel lekker!! :9

Laatst hebben we met een aantal dames met Royal Icing gewerkt op de koekjes. Onwijs leuk om te doen! :)
Alleen vond ik dat de koekjes een beetje bol waren geworden daarna.
Komt het misschien omdat de RI te vochtig was?
Of is er iets anders waar ik op moet letten?? :think:
Ik vind het erg leuk om te doen, maar vind het een beetje vervelend om bolle koekjes weg te geven.  :s
Wie kan mij helpen met het antwoord op deze vraag??? :)

2

Re: bolle koekjes na werken met RI

heb je misschien een foto? kan mij niet echt wat voorstellen bij 'bolle' koekjes. Ik gebruik hetzelfde recept en versier ze ook met royal icing...nooit problemen mee..

3 Laatst bewerkt door liesje13 (16-03-2012 11:04)

Re: bolle koekjes na werken met RI

djehr schreef:

heb je misschien een foto? kan mij niet echt wat voorstellen bij 'bolle' koekjes. Ik gebruik hetzelfde recept en versier ze ook met royal icing...nooit problemen mee..

Lief van je dat je mij wil proberen te helpen! :Y
Dit zijn een aantal koekjes die ik toen heb gemaakt....
En bij bol bedoel ik dat het lijkt alsof het koekje heel lang in een trommel hebben gezeten en dan niet meer lekker bros smaakt.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4HNMT6FP-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZYSIPIUR-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-VIW4BFJJ-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-Y6ZKMOIZ-D.jpg

4

Re: bolle koekjes na werken met RI

Ik wist ook niet precies wat je met bol bedoelde, maar je bedoelt dus niet meer vers? Je kunt ze nog even in een lauwe oven leggen, dan trekt al het vocht er goed uit. Ik laat ze meestal in een lauwe oven drogen, dan gaat het wel, maar idd veel koekjes worden een beetje slap...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

5

Re: bolle koekjes na werken met RI

Als ik de koekjes met royal icing wil versieren bak ik ze net iets langer an normaal (1-2 minuten). Het koekje is adn wat harder en kan wat meer vocht hebben zonder zacht te worden.

Re: bolle koekjes na werken met RI

hoe heb je ze bewaard?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: bolle koekjes na werken met RI

Ik leg ze eerst een paar dagen weg, zo dat ze goed drogen. De eerste dagen vind ik ze een beetje zompig smaken.
Maar na een paar dagen zijn ze weer helemaal knapperig

alettasbakery.nl

8

Re: bolle koekjes na werken met RI

Bewaren in een koektrommel met een (klein) handje ongekookte rijst. Na 24 uur zijn ze als het goed is weer knapperig.

9

Re: bolle koekjes na werken met RI

Bedankt allemaal voor jullie reacties! Fijn dat jullie met mij mee willen denken! :)

Ik ga eens een paar dingen uitproberen ( lauwe oven, iets langer bakken)
En het bewaren met een ongekookte rijst vind ik ook een idee!
Ik liet ze eerst op tafel goed drogen en daarna bewaarde ik ze in een taartdoos. (is het beter in een afsluitbare trommel??)  :think: