1

Onderwerp: Vraag: Toef van witte choco ganache of aangevette slagroom??

Dames (en heren  ;) ),

even een vraagje over een toef.

ik wil cc's opmaken met een mooie toef, maar twijfel of ik het van witte chocolade ganache of van aangevette slagroom zal maken.

wat blijft het mooiste stijf staan?
en hoever van te voren kan ik de toef spuiten? ik heb de cc's zaterdagmiddag nodig, maar zou het liefste vrijdagavond al aan de lsag gaan, kan dat?? en moeten ze dan in de koelkast?

ik heb het nog nooit gedaan, maar er zijn vast experts die mij kunnen vertellen wat het beste werkt toch?  :)

Van proberen kun je leren....en lekker proeven!!

Re: Vraag: Toef van witte choco ganache of aangevette slagroom??

Een expert ben ik niet.
Bij mij mislukt de witte ganache altijd.. Maar heb hier al mooie toeven voorbij zien komen. Het voordeel van ganache is (dacht ik) dat het niet in de koelkast hoeft waardoor je cakeje niet uitdroogt. Aangevette slagroom moet dit wel.. Verder kan ik je niet echt advies geven.

Succes ermee!

I just love cake!
Groetjes Laura

3

Re: Vraag: Toef van witte choco ganache of aangevette slagroom??

Dankjewel Laura!

Misschien nog iemand tips???  :)

Van proberen kun je leren....en lekker proeven!!

4

Re: Vraag: Toef van witte choco ganache of aangevette slagroom??

Dit recept heb ik gebruikt (van Kim)

Witte chocolade crème :

250 ml slagroom met en vetpercentage van 35%;
250 gr roomboter;
300 gr goede witte chocolade;
1 likeurglaasje amaretto;

De slagroom en boter op laag vuur verwarmen, net niet laten koken!
De chocolade in kleine stukjes hakken en in een rvs kom doen. Giet
hierover het slagroom/boter mengsel.
Laat 5 minuten staan en voeg de likeur toe.
Klop daarna tot een geheel en plaats in de koelkast totdat je de kom
ondersteboven kunt houden zonder dat het eruit loopt.
Klop nogmaals op en het is klaar voor gebruik!