1

Onderwerp: Hoe klop je slagroom goed op?

Ik heb nu al 3 x gehad dat de slagroom niet stijf wordt  :s

2 x meteen suiker en kop fix erdoorheen gedaan en mixen maar hij bleef zacht.

Vanmorgen eerst de slagroom opgewarmd, en daarna 2 regen chocolade erdoorheen geroerd en daarna afkoelen in de koelkast, en toen die koud was kloppen met klopfix erdoor. Suiker vergeten.

Maar weer wilde hij niet stijf worden

Ik heb 2 x slagroom 250 ml van de plus gekocht merk: melkan. En 1 x een andere weet niet meer wat voor merk dat was.

Weet iemand tips hiervoor???

2

Re: Hoe klop je slagroom goed op?

Klop je het met de hand? Dan heb ik namelijk ook dat ik soms wel een kwartier bezig ben voordat het ergens op begint te lijken..
Ik doe het liever even met een kleine mixer, 5 min en dan issie vaak goed!

Re: Hoe klop je slagroom goed op?

Slagroom moet echt ijskoud zijn voor je gaat mixen....misschien dat t daar aan ligt? Als je chocola er door smelt moet het mengsel zeker een nacht in de koelkast afkoelen.
Hoop dat je hier wat aan hebt?

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

4

Re: Hoe klop je slagroom goed op?

doe maar erst pannetje in koelkast zonder slagroom of in kometje met ijs kloppen maar met mixer

Re: Hoe klop je slagroom goed op?

Ik denk dat het niet gaat slagroom en chocolade tegelijk opkloppen.

Wij gebruiken daar cacoapasta voor.

100 gr suiker
100 gr glucose stroop
180 gr water
Deze drie koken

Dan 100 gr cacao erbij (droste cacao is het beste)

Na afkoelen ongeveer 300 gr per liter slagroom gebruiken.

Dit bij de slagroom toevoegen als deze bijna stijf is.

Als je zondigt zondig dan lekker

6

Re: Hoe klop je slagroom goed op?

ik heb een handmixer, en het is mij eerder wel gelukt gewoon slagroom te maken.

De slagroom staat bij mij vaak al een nachtje in de koelkast, dan lijkt mij goed....

Vanmiddag ma ff nieuwe kopen en dan nog eens proberen, en dan smelt ik de chocolade wel ff apart en dan erdoorheen roeren ofzo.

Re: Hoe klop je slagroom goed op?

lang delftje schreef:

Ik denk dat het niet gaat slagroom en chocolade tegelijk opkloppen.

Wij gebruiken daar cacoapasta voor.

100 gr suiker
100 gr glucose stroop
180 gr water
Deze drie koken

Dan 100 gr cacao erbij (droste cacao is het beste)

Na afkoelen ongeveer 300 gr per liter slagroom gebruiken.

Dit bij de slagroom toevoegen als deze bijna stijf is.

O jawel hoor! Staan zelfs verschillende recepten hier op de site...ook met bonbonblock en zo! Heerlijk!!
Heb het zelf al verschillende keren gedaan! :Y

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

8

Re: Hoe klop je slagroom goed op?

:think: bijzonder.. zodra ik er klopfix doorgedaan heb moet ik altijd uitkijken dat ik geen boter krijg....

:think: gebruik je wel slagroom met 35% vet?

Kun je eens opschrijven hoe je klopt (waarmee, waarin, ..)


Overigens hoef je er voor ganache (met chocola) geen suiker door te doen hoor :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: Hoe klop je slagroom goed op?

Eindelijk is het gelukt! :Y

Koop voortaan wel bij de Appie heijn, en dan de zaanse hoeve. Heb hem wel eerst in de koelkast gedaan, en de maatbeker en de haken ook zodat ze koud werden. Rolo apart gesmolten, en wel ff gemixst, en toen wat suiker en klopfix erdoorheen. Toen werd die zowaar wat stijfer. Daarna de rolo erdoorheen gedaan, wel een geplak zeg, en wat een rommel krijg je ervan, ma ok het zit op de 4 taartjes :)


Ja ik had de recepten ook via deze site gevonden, en als het uiteindelijk gelukt is is het ook heerlijk lekker :Y

Maar ik kop met een mixer (Tomado handmixer) Dan heb je 2 verschillende haken erin zitten, die gebruik ik allebei weleens (gardes&deeghaken)
IDe slagroom doe ik in een maatbeker, zodat die hier niet overheen klotst soms wel.
En dan mixen, tja soms hoefde ik ma 1 min. te mixe, nu wel wat langer.
De vorige slagroom zat 35% vet in, van het merk : melkan