1

Onderwerp: help taart ingezakt stand van de oven verkeerd?

hoi

Kleindochter heeft een roze taart bestelt voor haar verjaardag bij mij.
Na meer dan 15 jaaar geen taarten hebben gebakken wilde ik daar natuurlijk wel aan voldoen
Heb het recept van de biscuittaart hier van de site gehaald en net gebakken
Nu een ramp hij is zo plat als een dubbeltje en ik heb echt 10min geklopt -heb de wekker gezet-
Ik heb een combimagnetron en heb hem gebakken op 160 graden

Nu is mijn vraag ik heb ook een oven en dat is een hete lucht oven
en die kan ik instellen op alleen warmte vanaf onderen of warmte van onderen en boven
Ik wil nog weer een poging wagen hebben jullie een suggestie wat ik het beste kan doen?

Alvast bedankt

2

Re: help taart ingezakt stand van de oven verkeerd?

zelf biscuit bakken zonder een mix vergt toch wat oefening. Ik zou de oven iets warmer zetten en dan gewoon boven en onder warmte. Succes! ( je zou ook twee bodems kunnen bakken en deze op elkaar zetten)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: help taart ingezakt stand van de oven verkeerd?

Als je vertelt welke hoeveelheden, de grootte van je vorm etc je hebt gebruikt, is het mss makkelijker je advies te geven.

En welk recept heb je gebruikt? 10 minuten kloppen is volgens mij het advies bij gebruik van de mix. Waarmee heb je geklopt overigens (mixer, keukenmachine?)

4

Re: help taart ingezakt stand van de oven verkeerd?

ik heb de basisbiscuit gebruikt van deze site

heb netjes in een bak met heet water met de mixer geklopt
en de vorm is 24 cm

fijn dat jullie zo snel reageren