1

Onderwerp: appeltaartjes bakken

Even een paar kleine vraagjes.

Ik wil appeltaartjes bakken in vormen van 16 cm rond.

Nu wil ik dat gewoon met zo'n pak van koopmans oid gaan doen.

Dan wil ik gewoon het deeg dus maken zoals op het pak beschreven staat.

Daar zal ik misschien net 2 taartjes van 16 cm uit kunnen halen of net niet.

Maar nu de vragen:

Moet ik de temperatuur en tijd aan houden als op het pak of de helft aannemen?

Als ik ze invries,gewoon zoals in de FAQ staat beschreven voor gedecoreerde taarten of moet het anders ingevroren worden?

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

2

Re: appeltaartjes bakken

Ik zou ze korter laten bakken, je ziet vanzelf wanneer ze wat al te donker worden en appeltaart kun je ook goed proberen door met een prikker in de appels te prikken. Als ze zacht zijn en je deeg mooi bruin, is je taart gaar.

Invriezen gaat heel goed. Gewoon in de vriezer met een plastic zak erom. Je hoeft het niet heel langzaam te laten  ontdooien, appeltaart is niet gevoelig voor vocht en kan wel wat hebben.

Succes ermee,

Tieneke

3

Re: appeltaartjes bakken

Dank je wel ik ga het morgen proberen

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977