1

Onderwerp: afsmeren met ganache

Hey meiden,

hoop dat ik hier goed sta, want mijn vraag gaat over afsmeren... Is dus niet bakken en vullen, maar ook niet bekleden... of toch? :/

Nu ja, ik ben een paar maandjes aan het bakken (heb ook al wat foto's gepost), en smeer mijn taarten af met botercrème. Nu deed ik in het begin geen "dijkje" rondom de vulling, maar nu doe ik dat wel. Geeft écht een veel strakker resultaat!

Nu wil ik ook graag eens een keertje een taart afsmeren met chocolade ganache, want ik lust écht geen botercrème...  :nooo
Komt ie dan.... Moet je dan ook een dijkje maken rondom de vulling met de ganache? Of toch nog steeds met botercrème?? :think:

Hopelijk kunnen jullie me hiermee helpen!

alvast bedankt voor je reactie,
Saskia

2

Re: afsmeren met ganache

Kan gewoon met ganache, werkt super!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

3

Re: afsmeren met ganache

:shh: ik maak geen dijkjes :nooo 
gewoon tot de rand vullen (veul lekkerder :Y ) en dan eerst een dunne laag zachte ganache/bc erover. Dan gaat er wel iets vulling mee, maar echt maar iets, de vulling hoort toch al stijf te zijn (ik gebruik bijna altijd slagroomvullingen).
In de koelkast zetten en na een half uurtje weer een laag ganache, ietsje dikker, zeker niet zoals Michelle :nooo  :o , erover en dan heb je strakke taart hoor :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: afsmeren met ganache

bedankt voor jullie snelle reactie!
Ga eens met én zonder testen, en dan zien we wel...  :Y
Zal in ieder geval vééél lekkerder zijn dan de botercrème!

groetjes saskia