1

Onderwerp: taart stapelen

Beste allen,

Ik moet een bruidstaart (stapeltaart) maken van 5 etages.
Zijn die witte dowels voldoende om te gebruiken voor de taarten te stapelen zonder het gevaar te lopen dat de hele taart instort.

Heeft iemand tips voor mij?

Re: taart stapelen

Welke witte dowels bedoel je en wat voor taart ga je maken?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: taart stapelen

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Welke witte dowels bedoel je en wat voor taart ga je maken?

Ik wil een bruidstaart maken. ik wil de 5 taarten op elkaar stapelen, maar daar moet je dowels voor gebruiken.

Ik heb normaal gesproken de witte dowels die bij de leukstetaartenshop worden verkocht, ze hebben een diameter van 2cm als ik het goed heb.

Re: taart stapelen

Die dowels lijken me prima hoor, maar ik bedoel welke smaken en wat voor recepten ga je gebruiken?
Een bruidstaart van 5 lagen met biscuit is natuurlijk veel lichter dan iets met chocoladecake en ganache.
En een taart met gewone lagen, dus geen aparte vormen, is natuurlijk veel stabieler dan een topsy turvy of iets dergelijks. Dan zou ik je namelijk adviseren om ook een houten dowel door alle lagen te doen.

Je kunt ook de dowels even onder een plankje zetten en iets zwaars erop zetten. Weet je gelijk of het blijft staan :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: taart stapelen

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Die dowels lijken me prima hoor, maar ik bedoel welke smaken en wat voor recepten ga je gebruiken?
Een bruidstaart van 5 lagen met biscuit is natuurlijk veel lichter dan iets met chocoladecake en ganache.
En een taart met gewone lagen, dus geen aparte vormen, is natuurlijk veel stabieler dan een topsy turvy of iets dergelijks. Dan zou ik je namelijk adviseren om ook een houten dowel door alle lagen te doen.

Je kunt ook de dowels even onder een plankje zetten en iets zwaars erop zetten. Weet je gelijk of het blijft staan :)


Ik ga biscuits gebruiken.

Bedankt voor de tips

6

Re: taart stapelen

Biscuit kan prima gestapeld worden met de witte dowels.
Ik zou de in de onderste en 2e laag gebruiken en verder gewoon maisprikkers.
De onderste taart op een druk van 10 mm en de 2e + evt. 3e op een board van 4 mm. Verder gewoon goud/zilver karton.
Je taart staat zo als een huis.
Kijk even bij deze daar heb ik het ook zo gedaan. http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=167159

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

7

Re: taart stapelen

Boska schreef:

Biscuit kan prima gestapeld worden met de witte dowels.
Ik zou de in de onderste en 2e laag gebruiken en verder gewoon maisprikkers.
De onderste taart op een druk van 10 mm en de 2e + evt. 3e op een board van 4 mm. Verder gewoon goud/zilver karton.
Je taart staat zo als een huis.
Kijk even bij deze daar heb ik het ook zo gedaan. http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=167159

wauw ! De taart op de afbeelding ziet er prachtig uit!

Kan je me uitleggen wat je bedoeld met een druk van 10mm op de onderste taart
en de 2e en 3e laag op een board? welke board van 4 mm bedoel je?

8

Re: taart stapelen

zaarrtje schreef:
Boska schreef:

Biscuit kan prima gestapeld worden met de witte dowels.
Ik zou de in de onderste en 2e laag gebruiken en verder gewoon maisprikkers.
De onderste taart op een druk van 10 mm en de 2e + evt. 3e op een board van 4 mm. Verder gewoon goud/zilver karton.
Je taart staat zo als een huis.
Kijk even bij deze daar heb ik het ook zo gedaan. http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=167159

wauw ! De taart op de afbeelding ziet er prachtig uit!

Kan je me uitleggen wat je bedoeld met een druk van 10mm op de onderste taart
en de 2e en 3e laag op een board? welke board van 4 mm bedoel je?

ik denk dat ze een cakeDRUM bedoelt. een rond karton/hout ofzoiets van 1cm dik die je als een soort bord onder de taart doet, deze kun je ook bekleden met fondant of marsepein.

9 Laatst bewerkt door heleena (17-03-2012 21:27)

Re: taart stapelen

Boska schreef:

Biscuit kan prima gestapeld worden met de witte dowels.
Ik zou de in de onderste en 2e laag gebruiken en verder gewoon maisprikkers.
De onderste taart op een druk van 10 mm en de 2e + evt. 3e op een board van 4 mm. Verder gewoon goud/zilver karton.
Je taart staat zo als een huis.
Kijk even bij deze daar heb ik het ook zo gedaan. http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=167159

Had je de taart op locatie opgebouwd?
Ik vind het ook een zeer indrukwekkende stapel.

Ik ben nog niet verder dan tot drie gekomen.
En ik had dus houten douwels gebruikt en een lange door alle drie.
Niet vergeten om dan in het midden van de taartkartons een gaatje te maken. ;-)