1 Laatst bewerkt door IlonaP (12-03-2012 10:20)

Onderwerp: biscuit vraagje

Hoi Allemaal,

In de mjam stond het basisrecept voor de biscuit (hij staat hier ook in het recepten topic). Hier word voor een 24 cm biscuit 150 gram bloem, 150 gram suiker & 5 eieren gebruikt. Ik vind de biscuit alleen zo laag.

Ik doe deze verhouding dan ook in een 20cm vorm en dan komt de biscuit na het bakken net boven de vorm uit.

Doe alles volgens de bereidingswijze & ik mix ruim 10 minuten op de hoogste stand en dan nog 2 minuten op de lage stand.

Doe ik wat fout, of nemen jullie ook het recept van een maatje groter zoals ik nu doe.

Graag hoor ik jullie tips. Alvast bedankt voor het meedenken

Groetjes Ilona

Re: biscuit vraagje

Je gooit toch niet alles bij elkaar als je het basisrecept maakt??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: biscuit vraagje

Hoi Suikertaartjes-Suuz

Hoe bedoel je alles bij elkaar.

Ik doe eerst de eieren 10 minuten in heet water, dan de suiker & eieren mixen 10 minuten hoog 2 minuten laag. Dan de bloem er door heen spatelen.

Heb wel patentbloem gebruikt (dit had ik nog in huis) zou het hier aan kunnen liggen?

Is anders die zelfrijzende bloem een idee, of gaat dat niet met bakken. Of toch gewone bloem of patentbloem?

Hoor graag van je.

Groetjes Ilona

Re: biscuit vraagje

Jeetje...
Biscuit is ook best lastig hoor. Het kan zijn dat je niet snel genoeg spatelt, of dat het te lang duurt voor het mengsel in de oven staat. Of dat je teveel lucht eruit spatelt.

Kijk anders even op mijn blog, daar staan diverse varianten van biscuit.

Trouwens, de bloem die je in de supermarkt haalt is doorgaans gewoon patentbloem hoor :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: biscuit vraagje

Hoi Suuz,

Heb net even gekeken op je blog, maar word er nog niet veel wijs uit (vanavond eff rustig kijken).

Vanavond moet ik een vierkante taart bakken. Vorm is 28x28 cm kan jij mij vertellen welke verhoudingen van ingredienten ik het beste kan nemen. (is voor de verjaardagstaart van me dochtertje, die is woensdag jarig)

Thanx.

Groetjes Ilona

6

Re: biscuit vraagje

Ik gebruik dan wel de mix, maar voor 25 cm neem ik altijd 6 eieren. Vind het met 5 net te laag blijven.

Voor 28x28 gebruik ik 10 eieren.

Als je 1 ei per halve liter inhoud van je blik aanhoudt zit je altijd goed.
Succes

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

7

Re: biscuit vraagje

Bedankt voor de hulp.

De biscuit staat nu in de oven. Laat jullie weten of hij gelukt is.

8

Re: biscuit vraagje

Hoi Allemaal,

Nou de vierkante biscuit is niet gelukt. Op zich was de biscuit goed volgens mij, alleen ik kreeg hem met geen mogelijkheid uit de (spring)vorm. Ben dus nu maar een ronde 24 cm aan het bakken.

Groetjes Ilona

9

Re: biscuit vraagje

Had je wel voldoende ingevet? Met Wilton Cake Release gaat het eigenlijk altijd goed.
Was hij wel echt goed gaar?

Misschien 1 of 2 minuutjes langer bakken. Als het goed gaar is laten de zijkanten iets los. Dan er uithalen, even tegen de zijkanten kloppen zodat het helemaal loslaat en dan zou je het makkelijke kunnen storten.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

10

Re: biscuit vraagje

Hoi Hoi,

Ik heb geen wilton vorm, had gewoon een vierkant springvorm. Hij was wel goed ingevet, maar hoorde vanavond van een vriendin dat zij ook problemen heeft met de zelfde vorm.

De 24 cm is nu aan het afkoelen, en morgen bak ik er dan nog 1tje bij dan heb ik ook genoeg taart voor de gasten woensdag.
Maar ga het zeker nog een keertje proberen

groetjes Ilona