1

Onderwerp: Stukjes chocolade door normale biscuitcake

Kan iemand mij helpen? Ik heb geen cacao in huis, dus nu wil ik ipv chocoladebiscuit een normale biscuit maken met stukjes chocolade erdoor (ik heb wel pure chocolade in huis voor de ganache die erover gaat). Hoe kan ik dit het beste doen? Wanneer moet de chocolade erdoor bijvoorbeeld en hoe (stukjes/gesmolten) en hoeveel voor een blanda cake van 20 cm. Alvast bedankt!

Geluk vermenigvuldigt zich, wanneer je haar deelt.

2 Laatst bewerkt door djehr (11-03-2012 09:18)

Re: Stukjes chocolade door normale biscuitcake

Je kunt ook gesmolten chocola aan het biscuit toevoegen. Zal even de verhouding voor je opzoeken...

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=149071

Adrienne schreef:

chocobiscuit krijg je door 1/3 van het mix-gewicht aan gesmolten ( en afgekoelde!) chocolade toe te voegen , tijdens de laatste 2 (langzame) minuten
( Plus een extra eitje - 2 bij een 30X30 kapsel- tegen het uitdrogen)

3

Re: Stukjes chocolade door normale biscuitcake

Wat een geweldige tip, dank je wel voor het opzoeken! Ik ben zo blij met deze site en alle hulp die ik erbij krijg, nogmaals veel dank! Ik ga nu meteen aan de slag!

Geluk vermenigvuldigt zich, wanneer je haar deelt.

4

Re: Stukjes chocolade door normale biscuitcake

En?....is het gelukt?

5

Re: Stukjes chocolade door normale biscuitcake

:Y mmmmmmmmmmmmmmmm jammmm. Het was wel een bereklus....voorlopig even geen ganachetaart voor mij...Had de taart eerst bekleed met marsepein en daarover de ganache. Best een stevig stukje taart maar lekker!

Geluk vermenigvuldigt zich, wanneer je haar deelt.

6

Re: Stukjes chocolade door normale biscuitcake

Maar waarom eerst marsepein?