1

Onderwerp: iemand ervaring met suikerkunst?

Zat net ff te googelen, manlief zit toch voor de buis en zag ineens suikerkunst voor bij komen terwijl ik eigenlijk op zoek was naar molds om de randen af te werken.
Dus blijven steken bij het suiker verwerken en kneden etc.
Machtig om te zien.
Mijn vraag is dus of iemand ervaring hiermee heeft en of diegene een how to kent.
En zou je deze ook in bv. molds kunnen doen?
En anders probeer ik het morgen gewoon ff.

Alvast bedankt voor de reactie's

2

Re: iemand ervaring met suikerkunst?

ik weet wel dat je met isomalt molds kan vullen meer weet ik ookniet

Neem ook een kijkje op mijn blog:
meBakery.blogspot.nl

3 Laatst bewerkt door ladylisa1991 (08-03-2012 13:10)

Re: iemand ervaring met suikerkunst?

Ik ken het ook niet maar heb een engelse how to gevonden..

http://www.pastrywiz.com/sugarart/index.html
(sorry als ik de link niet mocht plaatsen)

Cream of tartar is als ik het goed heb gevonden wijnsteenzuur..

4

Re: iemand ervaring met suikerkunst?

hmmm, heb de how to bekeken maar zo te zien komt er nogal wat bij kijken, met namen de hete lamp, het warm houden lijkt me erg moeilijk.
Denk dat ik eerst wat meer ervaring moet opdoen en dan nog eens kijken en evt. toch proberen. Heb het nl. geprobeerd met druivensuiker en water. Lukte aardig, maar heb geen hete lamp waardoor het te snel koud werd en niet meer mee te werken viel.  :D
Bedankt en elk geval voor jullie reacties.

Re: iemand ervaring met suikerkunst?

dat heet suikertrekken :Y

Dit zijn de echte specialisten: professionele cursus http://www.kunstinsuiker.nl
workshop: orchardcaketools.com/orchardcaketools.com/index.php?item=&action=page&group_id=10000013&lang=EN

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: iemand ervaring met suikerkunst?

Yeps en het ziet er geweldig uit! Vooral die zwaan vind ik erg mooi.
Maar zie het mij nog niet doen.
Ten eerste te weinig ervaring. Pas twee maandjes bezig met taarten en ten tweede de benodigheden.
Misschien als we iets verder zijn  :o

groetjes, Peet