Onderwerp: Rolbare / kneedbare chocolade
Lieve allemaal,
Ik hoop dat ik goed sta, ben nog een nieuwtje!
Wil binnenkort voor de eerste keer kneedbare chocolade gaan maken omdat veel mensen niet van marsepein houden. Ik wil dit dus als alternatief aan kunnen bieden.
- Wilde eigenlijk witte chocolade gebruiken zodat ik kleurstof toe kan voegen, kan dit met de kleurstoffen van Wilton of moet ik speciale chocoladekleurstof hebben?
- Ik wil de taart helemaal gaan bekleden met de chocolade. Een taart van 20/25 cm. Weet nog niet welke vorm ik ga gebruiken. Hoeveel heb ik dan nodig?
- Moet ik de taart afsmeren voordat ik de chocolade erop leg? Heb namelijk gelezen dat deze van zichzelf plakkerig is.
- Hoelang kan ik de chocolade bewaren, is dit net zo houdbaar als marsepein?
- Mag de chocoladetaart in de koelkast of ''smelt'' kneedbare chocolade?
Een heleboel vragen, maar daar hebben we een forum voor toch?
Ik hoop dat jullie me willen helpen!
Bedankt!