1 Laatst bewerkt door Taarten van Kris (08-03-2012 10:47)

Onderwerp: Rolbare / kneedbare chocolade

Lieve allemaal,

Ik hoop dat ik goed sta, ben nog een nieuwtje! ;)
Wil binnenkort voor de eerste keer kneedbare chocolade gaan maken omdat veel mensen niet van marsepein houden. Ik wil dit dus als alternatief aan kunnen bieden. :P 
- Wilde eigenlijk witte chocolade gebruiken zodat ik kleurstof toe kan voegen, kan dit met de kleurstoffen van Wilton of moet ik speciale chocoladekleurstof hebben?
- Ik wil de taart helemaal gaan bekleden met de chocolade. Een taart van 20/25 cm. Weet nog niet welke vorm ik ga gebruiken. Hoeveel heb ik dan nodig?
- Moet ik de taart afsmeren voordat ik de chocolade erop leg? Heb namelijk gelezen dat deze van zichzelf plakkerig is.
- Hoelang kan ik de chocolade bewaren, is dit net zo houdbaar als marsepein?
- Mag de chocoladetaart in de koelkast of ''smelt'' kneedbare chocolade?

Een heleboel vragen, maar daar hebben we een forum voor toch?  ;)
Ik hoop dat jullie me willen helpen!

Bedankt!

www.taartenvankris.nl <-- Ook voor het bestellen van eetbare prints op icing, frosty en ouwel!

2

Re: Rolbare / kneedbare chocolade

Ik kan je helaas niet helpen met je vragen maar er is wel een topic over modelling chocolate. Misschien kun je daar wat tips en trucs uit halen  :think:  :
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=13162

Re: Rolbare / kneedbare chocolade

Thanks voor de link!!

www.taartenvankris.nl <-- Ook voor het bestellen van eetbare prints op icing, frosty en ouwel!