1 Laatst bewerkt door pennyroyaltea (06-03-2012 00:22)

Onderwerp: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

zat een beetje te snuffelen in de recepten om te vullen om eens weer wat anders te proberen

en mn oog viel op de sinasappelpassievruchtcreme

lijkt me heel lekker maar had een paar vraagjes erover
bijvoorbeeld kan het ook dat je voor dat je de passievruchten erdoorheen doe eerst zeef? of moet het echt nadat het al in de puree zit om eventuele grote stukken puree weg te krijgen?

ook de vraag grove zeef? is een gewone zeef bv die van de ikea of xenos goed genoeg? of moet je nog grover.


ook vroeg ik me af welke vulling(en) erbij past want op het lijstje hier op het forum kan ik helaas geen combi vinden.

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

Re: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

*schopje omhoog*

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

3

Re: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

zoals ik het lees moet de puree zeven om de pitjes van de passievrucht te verwijderen dus tenzij jij juist die pitjes lekker vind. En volgens mij maakt het geen zak uit welke zeef je gebruikt alleen grove gaat wat sneller omdat ie grotere gaatjes heeft. Klinkt wel heerlijk fris trouwens ga ik ook eens proberen.

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

4

Re: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

Ik heb de vulling nog nooit gemaakt, maar als ik met passievrucht gebruikt doe ik het altijd door een zeef. De pitjes zijn hard en smaken nergens naar. Ik zou het pureren en daarna zeven. Dit kan gewoon met een normale zeef daar blijven de stukje pit wel achter.

Re: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

De pitjes zijn inderdaad erg grof, waardoor elke zeef geschikt is, grofste maat is de makkelijkste.

Het is vast wel lekker met pure chocolademousse... (denk aan de Pims-koekjes) of met witte of misschien ook wel caramelcreme.

Je kunt het trouwens ook in een lemoncurdvariant maken, als je 2/3 van de citroensap vervangt door sinaasappelsap/passievruchtensap.

6

Re: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

ooh, die is zooooo lekker :Y  samen met chocoladevrème/mousse  :Y

ik heb 'm gemaakt zoals er staat en idd, die pitjes gaan er door elke normale zeef wel uit hoor (niet zo'n fijne witte nylon, dan blijft er teveel achter lijkt me).

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

dat het gezeefd moet worden staat buiten kijf..
maar kan ik de passievruchten ook apart zeven was meer de vraag

in het recept staat namelijk dat ik de passievruchten bij de sinaasappelpuree moet voegen  en pas daarna moet zeven

maar dat lijkt me zo'n gedoe..

hmm pure choco lijkt me inderdaad lekker :9

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

8

Re: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

ik denk dat je met sinasappel moet zeven, zodat ook de sinasappelfliebertjes eruit blijven ;)  Kan me niet herinneren dat het een gedoe was eigenlijk :think:

ik vond 'm echt zooo lekker, heeel sinasappelig, maar totaal niet bitter/zuur; heel puur  :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: vraagjes over sinasappelpassievruchtcreme van hier

oke.. ga het eens uitproberen.. 

ben benieuwd..  :D

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby