Onderwerp: Amerikaanse cake/ spongecake?
Lieve mensen,
ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Sinds kort maak ik taartjes voor vrienden en familie. Volgende week mag ik een taartje maken voor een meisje van 5 jaar. Voorheen bestelden de familie altijd bij 'planet cake' in rotterdam.
Nu is de vraag of ik ook zo'n taart wil maken. Ik heb ooit deze taarten geproefd en dit is niet de standaard biscuit taart die ik normaal gesproken maak. op de site staat dat de taarten van 'amerikaanse cake' gemaakt worden. Ze zijn niet gevuld en de cake lijkt erg sponzig...als je begrijpt wat ik bedoel.
Ook vond ik de cake veel steviger dan ik gewend ben van een gewone cake. Nu heb ik alvast even op internet gekeken en kom wel wat recepten tegen van amerikaanse cake of spongecake. Maar ik vraag me nu wel af of dat dan is wat ze bij die winkel gebruiken voor de taarten.
Heeft iemand enig idee wat het precies is en welk recept ik moet hebben?
Het gaat dus om 'amerikaanse cake' die er behoorlijk sponzig uitziet en daarbij vrij stevig is.
Help!!!
Groetjes Nicole