De gewone 4/4 de cake vind ik nog altijd heel lekker en heel makkelijk te maken.
Per ei neem je 50g zelfrijzende bloem, 50g boter, 50g suiker en 1/4 zakje vanillesuiker.
Zoals ik het geleerd heb, ga je als volgt te werk:
- je smelt de boter een beetje in de magnetron tot ze romig is (15sec ofzo)
- je mengt de suiker met de boter
- je scheidt eiwit van eigeel en mengt het eigeel bij het mengsel met een garde
- je zeeft de bloem bij het mengsel en spatelt dit tot alles vermengt is
- je klopt het eiwit op en spatelt dit onder je beslag
- alles in een ingevette vorm en bakken voor ong. 45min op 180° (hangt af van je oven)
Dit recept kan je heel goed variëren door wat citroenzeste en -sap toe te voegen, appeltjes, rozijntjes, stukjes chocolade etc.
In principe is het een vrij vettige cake en ik zou die nooit gebruiken als basis voor een taart bv, maar dat is persoonlijk.
Een heel goeie cake-biscuit kan je vinden op het forum:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=132881
Deze is heel luchtig en kan perfect gevuld worden om taarten mee te maken.
Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot:
www.cakechiqueboutique.blogspot.com