1

Onderwerp: patentbloem of zelfrijzendbakmeel ?

ik ben bezig om een vierkante taart van 28-28 cm te maken .
nu wil m`n bodem niet lukken,
ik had 7 eieren etc. gebruikt.
na wat te hebben rond gekeken hier, blijkt dat dat toch iets te weinig is nu ga ik het met 10 proberen.
alleen twijfel ik nog of ik nu zelfrijzend bakmeel zal gebruiken ipv. patentbloem, want het werdt maar een halve taart,
ook merkte ik dat tijdens het toevoegen van de bloem de eiermix weer begon in te storten, had toch ruim 10 minuten gemixst.

wat is jullie mening hierover?

2

Re: patentbloem of zelfrijzendbakmeel ?

je moet hiervoor bloem  :Y  gebruiken

eerst klop je de eieren met de suiker zeer luchtig tot het bijna wit is
dan zeef je de bloem boven een andere kom
en je schept de helft bij de eieren
deze spatel je er voorzichtig doorheen met een houten lepel of een pannenlikker
dan de rest maar doe dit voorzichtig en niet te lang dan blijft de lucht er ook in

ik hoop dat het je nu wel lukt

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

3

Re: patentbloem of zelfrijzendbakmeel ?

ik doe het altijd met patentbloem.eigenlijk lukt ie ook altijd.
let er wel op dat je de bloem(samen met de maizena en het snufje zout)gezeefd bij het ei/suikermengsel.(dat inderdaad 10 min. moet zijn geklopt.
en misschien nog belangrijker is...dat je de bloem er door spatelt en niet mixt.dus rustig met kleine beetjes toevoegen en erdoor spatelen.
dan moet het lukken.succes

creatief met taart

Re: patentbloem of zelfrijzendbakmeel ?

oke bedankt, had de bloem niet gezeeft, heb ook geen zeef,(andere optie?) maar wel er beetje voor beetje doorheen geschept.

Re: patentbloem of zelfrijzendbakmeel ?

is kristal patentbloem een optie als je geen zeef hebt?,
had ik nog staan, en is geloof ik
wat fijner van structuur.

6

Re: patentbloem of zelfrijzendbakmeel ?

het zeven is om klontjes eruit te halen en lucht erin te brengen
wat je wel kan doen is de bloem in een kom en er met een handgarde voorzichtig doorroeren zodat je op die manier de klontjes eruit krijgt en wat lucht erin

ik taart, jij taart, wij zijn taarten