1

Onderwerp: fondant

Hallo iedereen,

Ik was een paar dagen terug bezig geweest met fondant.
Ik had het uitgerold, maar het werd plakkerig. Ik had uitstekers die ik had gebruikt, maar die figuren, hoe zetten jullie die op de taart zonder te worden beschadigd?


Ik hoop op tips!

X.

Ben geen 16 ! XD :p

2

Re: fondant

Tegen de plakkerigheid kan je evt poedersuiker gebruiken.
En de figuurtjes, ik wil iets onder het figuurtje met een schilmesje ( wat ik speciaal gebruik voor de fondant) En hier doe ik dan iets water met poedersuiker op en plak en druk deze tegen de taart.

Hopelijk heb ik je geholpen met je vraag.

Neem ook eens een kijkje op:https://www.facebook.com/Manoa-taarten

3

Re: fondant

na het uitrollen even iets laten drogen en dan uitsteken wil ook nog wel eens helpen. Met poedersuiker kun je weer vlekken krijgen.

4 Laatst bewerkt door Dame16 (26-02-2012 22:34)

Re: fondant

dankjjulliieeewell  :)

Ben geen 16 ! XD :p

5

Re: fondant

Ik druk de figuurtjes soms uit, en haal het buitenste fondant weg. Dan m'n  matje (placemat) even in de diepvries, en dan kun je het (licht bevroren) figuurtje zo oppakken zonder dat het vervormt.