1

Onderwerp: afsmeren wat kan nog meer?

Heb de site al geprobeerd door te spitten, maar ik zie door de bomen het bos niet meer hoor.
Ik smeer mijn taarten altijd af met de botercreme die ik maak van de funcakemix. Gaat echt altijd goed. Maar nu lees ik op de site dat ik dat niet moet doen dat het fondant gaat smelten. Nog nooit gehad.
Maar goed nu lees ik ook iets over albert heijn, en ik lees iets over 1:1 boter en poedersuiker.
Dus mijn vragen zijn als volgt:
1 wat is dat precies van albert heijn?
2 als ik dus botercreme wil maken is het de bedoeling te mixen bv 100 gram poedersuiker met 100gram boter? En is t dan net zo lekker als via de funmix?
3 en waarmee zou je eventueel nog meer je taart mee kunnen afsmeren naast botercreme?

Hartelijk dank voor jullie antwoorden alvast!

groetjes Bianca

2

Re: afsmeren wat kan nog meer?

Ganache kun je je taart mee afsmeren.
Botercreme mix is lekker om mee te vullen (met eventueel smaakje),maar omdat er water in zit niet geschikt om mee aftesmeren.
Dan kan het vocht in je fondant trekken.

Uhm die van de ah heb ik nooit van gehoord.

ik geloof dat je 100gr roomboterongezouten en gewone bak boter ook ongezouten met 200 gram gezeefde  poedersuiker.

ik zelf ben ook pas een maandje bezig met taarten! Hoop je geholpen te hebben! :lol:

if youre happy and you know it clap your hands

3

Re: afsmeren wat kan nog meer?

Oja en die afsmeer botercreme kun je ook "dijkjes" mee maken om je nattere vullingen bijv jam weg te houden van het fondant hihi

if youre happy and you know it clap your hands

4

Re: afsmeren wat kan nog meer?

Wat heb ik allemaal gelezen, botercreme 1:1 verhouding ongezouten roomboter+poedersuiker, ingekookte ? jam, chocoladepasta in het wit en in het bruin, witte en bruine ganache .

Ik lees mee wat nog meer mogelijk is.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij