fairydust schreef:Dot schreef:de slagroom wordt verwarmd, dus geen probleem...
Ahhh thanks Weer iets geleerd dan ga ik het gewoon doen
Gewoon doen, hoor.
Mits je de juiste verhoudingen gebruikt. Ik volg de methode van Inspired By Michele (moet je eens op youtube zoeken). Voor witte chocolade doen je 1 deel room per 3 delen witte chocolade, voor melk chocolade 1 deel room voor 2 delen chocolade en voor hele donkere chocolade kan je tot 1:1 gaan. Room koken en over de chocolade gieten, roeren tot alles gesmolten is. Dan laten afkoelen tot het ongeveer de dikte van pindakaas heeft. Je kan het ook in de koelkast zetten overnacht, en dan weer smelten in de magnetron, met ong. 30sec per keer op 650watt max, tot het de juiste dikte heeft.
En dan smeren met een paletmesje. Daarna laten opstijven in de koelkast. Voordeel tgo bc vind ik persoonlijk dat het veel dunner kan gesmeerd worden en ook weer harder wordt.
Daarna kan je er zonder problemen fondant of marsepein over doen.
Om vulling te maken, kan je de ganache daarna opkloppen tot een mousse.
Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot:
www.cakechiqueboutique.blogspot.com