1

Onderwerp: Help! me witte ganache

vanmorgen witte ganache gemaakt,
300 gr witte chocolade
125 gr  Room

Ik heb het in de koelkast gezet, en nu in het erg hard, ( dikker dan pudding)
Ik kan het zo niet opkloppen.
Wat nu?
ik wilde het morgen gebruiken om  te vullen of om af te smeren

2

Re: Help! me witte ganache

heb je de room eerst gekookt? zo ja, dan zou ik de boel gewoon op kamertemperatuur laten komen en dan kan je het denk ik wel weer opkloppen. Komt vast goed!

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: Help! me witte ganache

oke, dank je wel Carin.
kan ik het  tot morgenochtend in de koelkast laten staan? dan op kamertemp laten komen en dan opkloppen

4

Re: Help! me witte ganache

Je kunt het ook in de magnetron zachter laten worden. Niet te lang achter elkaar. Ik doe telkens 10 sec. en dan kijken en doorroeren. Totdat het de juiste dikte heeft om te kunnen verwerken.
Succes!

Dat is toch een TAART waard!

Re: Help! me witte ganache

Toppie! Weer een goede tip.

6

Re: Help! me witte ganache

Misschien rare vraag: wat is de reden dat jullie je genache opkloppen. Ik smeer de afgekoelde ganache altijd zonder op te kloppen op mijn cupcakes. Krijg nu de indruk dat dat "een beetje dom" van me is.

7

Re: Help! me witte ganache

Sneezie schreef:

Misschien rare vraag: wat is de reden dat jullie je genache opkloppen. Ik smeer de afgekoelde ganache altijd zonder op te kloppen op mijn cupcakes. Krijg nu de indruk dat dat "een beetje dom" van me is.


Het kan volgens mij allebei, als je ganache opklopt kun je het spuiten en smeren en als je het niet klopt kun je iets ' overgieten '

(klinkt wel heel medisch wat ik hierboven schrijf, hihi)

'Het geheim van geluk is vrijheid, het geheim van vrijheid is lef!'

8

Re: Help! me witte ganache

Ik klop ook niet op als ik ermee afsmeer.
Alleen als ik het als vulling gebruik.

Dat is toch een TAART waard!